F-16 στην Ουκρανία: H Oλλανδία ετοιμάζει μία αρχική αποστολή 18 μαχητικών αεροσκαφών

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να προετοιμασθεί για μία αρχική αποστολή 18 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Η αποστολή των F-16 είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των συμφωνιών για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ (Twittrer) ο Μαρκ Ρούτε.

«Σήμερα ενημέρωσα επίσης τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την απόφαση της κυβέρνησής μας να προετοιμάσει μια αρχική παρτίδα 18 μαχητικών αεροσκαφών F-16 για παράδοση στην Ουκρανία. Εκτός από την άδεια εξαγωγής, πρέπει επίσης να πληρούνται ορισμένα άλλα κριτήρια για να πραγματοποιηθεί η παράδοση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για προσωπικό και υποδομή. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την αμείωτη δέσμευση της Ολλανδίας να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα», προσθέτει ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Η Πολωνία βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας στην «τιτάνια μάχη» της κατά της ρωσικής εισβολής», δήλωσε από την μεριά του ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στο εξωτερικό που είχε ως προορισμό το Κίεβο.

«Σε αυτήν την τιτάνια μάχη, κύριε υπουργέ, η Πολωνία βρίσκεται στο πλευρό σας», δήλωσε ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι στο πλευρό του Ουκρανού ομολόγου του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters