F-22: Η USAF μας δείχνει πως είναι να πετάς σε σχηματισμό με τα μαχητικά της [vid]

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το F-22 είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της αμερικανικής δύναμης με στόχο την πραγματοποίηση στρατιωτικών πληγμάτων εντός μίας ώρας σε παγκόσμια κλίμακα (Global Strike Task Force).

Η επίσημη ομάδα επίδειξης των αεροσκαφών F-22 τοποθετεί τους θεατές στη θέση των πιλότων για μία πτήση σε σχηματισμό. Το εντυπωσιακό βίντεο από μία πτήση σε σχηματισμό δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά μέσα νωρίτερα το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, το κλιπ λήφθηκε από την καμπίνα ενός θρυλικού μονοθέσιου P-51 Mustang του Β’ Π.Π.. Το βίντεο δείχνει το εντυπωσιακό F-22 να ίπταται σε σχετικά μικρό υψόμετρο πάνω από μια αγροτική περιοχή.

Τα μαχητικά F 22 Raptors είναι αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους, την αμερικανική αεροναυπηγική βιομηχανία Lockheed Martin. Το αεροσκάφος ενσωματώνει χαρακτηριστικά stealth και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το 2017, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων των συγκεκριμένων μαχητικών, προσθέτοντας νέα όπλα και υλικά προκειμένου να βελτιώσει την ικανότητα του προηγμένου μαχητικού να πλήξει και να καταστρέψει τους στόχους χωρίς να εντοπιστεί από τα εχθρικά ραντάρ.

Πηγή: Sputnik