F-22: Μαχητικά αεροσκάφη «σκεπάζουν» το Σικάγο [pic/vid]

Αμερικανικά μαχητικά F-22 «σκεπάζουν» τους συννεφιασμένους ουρανούς του Σικάγο για μία εντυπωσιακή εναέρια επίδειξη.

Η  μοίρα επιδείξεων των F-22 Raptor της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο Σικάγο για το «Chicago Air and Water Show» εντυπωσίασε με το εναέριο σόου της. Το θέαμα πραγματοποιείται κατά μήκος της διάσημης προκυμαίας και το θολό τοπίο συμβάλει τα μέγιστα, καθώς τα αεροσκάφη  F-22 εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα στα σύννεφα, δημιουργώντας μια  αξέχαστη εμπειρία.

Αν και εντυπωσιακές, οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες κάνουν τις πτήσεις ακόμη πιο απαιτητικές και επικίνδυνες εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

Το αμερικανικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-22 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο προηγμένα αεροσκάφη που επιχειρούν αυτή την στιγμή στον κόσμο και είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στην καταστροφή εχθρικών απειλών αλλά και στην «κυριαρχία των αιθέρων».

Το ιδιαίτερο στοιχείο του ως αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, είναι τα stealth χαρακτηριστικά του, τα οποία εντοπίζονται στην κατασκευή του αλλά και στην ιδιόμορφη και προηγμένη επίστρωσή στο εξωτερικό πλαίσιο του μαχητικού. Ωστόσο, οι Αμερικανοί, προς έκπληξη τους διαπίστωσαν πριν από κάποια χρόνια πως το F-22 μπορεί να χάσει αυτά τα πολύτιμα stealth χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, η ειδική επικάλυψη -επίστρωση του μαχητικού που του παρέχει την δυνατότητα να μην γίνεται ορατό από τα ραντάρ, μπορεί χαλάσει και να «ξεφλουδίσει», με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) να αναφέρει πως γι’αυτό το πρόβλημα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον του πεδίο επιχειρήσεων.

Δείτε βίντεο από την επίδειξη των μαχητικών F-22

 

Πηγή: The Drive/Φωτογραφίες USAF