F-35: Έκλεψαν την παράσταση στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της RAF – ΦΩΤΟ

Την παράσταση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας έκλεψαν τα νέα αποκτήματα της RAF, τα μαχητικά F-35.

Εντυπωσιακές εικόνες «χάρισαν» οι πιλότοι της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξαν πάνω από το Λονδίνο, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα 100 χρόνια της ξακουστής RAF (Royal Air Force). Στους εορτασμούς ήταν και ο η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον αλλά και ο Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ.

Το σπάνιο θέαμα προς τιμήν της RAF, στο οποίο συμμετείχαν αεριωθούμενα, ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη, έλαβε χώρα πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώθηκαν στον εξώστη των ανακτόρων για να απολαύσουν το θέαμα, μετά τη λειτουργία που παρακολούθησαν το πρωί στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ.

Τα αεροσκάφη είναι από διάφορες εποχές της ιστορίας της RAF και περιλαμβάνουν Spitfires, Hurricanes και Red Arrows.

Η υπηρεσία ξεκίνησε αυτό που είπε ο επικεφαλής της RAF ότι θα ήταν μια «τεράστια» ημέρα γεγονότων για να σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια της.

Ο πτέραρχος σερ Στίβεν Χίλιερ, ο αρχηγός της RAF, δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι «τεράστιας σημασίας» και αποτελεί την «κορύφωση» των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια της RAF.

«Θα είναι μια θαυμάσια ημέρα, θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε όλη την ιστορία μας και θα γιορτάσουμε αυτό που κάνουμε σήμερα», τόνισε.

Τρία μαχητικά F-35 Lightning stealth συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και 22 Typhoons σχημάτισαν τον αριθμό 100 καθώς πέταξαν πάνω από το παλάτι.

Με πληροφορίες από Newsit και BBC