OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

F-35: Οι πρώτοι Αμερικανοί πιλότοι του stealth μαχητικού εξομολογούνται – ΒΙΝΤΕΟ

11/02/2019 - 08:30
Share on FacebookShare on Twitter

 Οι πρώτοι πιλότοι των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 εξομολογούνται το τι χρειάζεται για να πετάξει κανείς το νέο υπερσύγχρονο μαχητικό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και για τις θυσίες και την δύσκολη εκπαίδευση χρόνων που πέρασαν πριν πετάξουν με αυτά.

To αμερικανικό μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35, γίνεται συχνά πρωτοσέλιδο σε μεγάλο βαθμό για την τεχνική του πρόοδο, τα οπλικά του συστήματα, τα ραντάρ, αλλά και για τις σκληρές κριτικές που δέχεται για το κόστος και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όμως αυτά τα κείμενα ξεχνάνε ένα πολύ βασικό στοιχείο του κόστους των F-35, το ανθρώπινο κεφάλαιο που έχει δαπανηθεί για αυτά, όπως τα εξαντλητικά χρόνια σπουδών και κατάρτισης που απαιτούνται μέχρι να φτάσει ένας πιλότος στην στιγμή της πρώτης απογείωσης.

Την ανθρώπινη διάσταση αυτού του κόστους των F-35 προσπαθεί να αναδείξει μια σειρά από προωθητικά βίντεο της 56ης Πτέρυγας Μάχης της Αεροπορικής βάσης Luke.

Το βίντεο για την αρχική κατάρτιση των πιλότων δεν σπαταλά χρόνο για να δηλώσει το μέγεθος της θυσίας και της σκληρής δουλείας που απαιτείται από τους πιλότους των F-35. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίζει το τι αναμένεται από τους υποψήφιους πιλότους: «μόνο οι καλύτεροι των καλυτέρων μπορούν να εισέλθουν στο πρόγραμμα αρχικής εκπαίδευσης των πιλότων των F-35 στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Luke, όπου οι πιλότοι γίνονται μέλος μιας ομάδας ελίτ πιλότων μαχητικών αεροσκαφών». 

Και αυτό δεν είναι μια κοινοτυπία. Το αρχικό πρόγραμμα κατάρτισης τωων πιλότων του F-35 απαιτεί την ολοκλήρωση 156 δράσεων, συνολικής διάρκειας 306 ωρών σε διάστημα οκτώ μηνών.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι εκπαιδευτές των πιλότων για τα F-35 δεν θεωρούν την προηγούμενη εμπειρία των πιλότων ως πλεονέκτημα. Αντίθετα, εξηγεί ο εκπαιδευτής Matthew Hayden, της 56ης Μοίρας Εκπαίδευσης: «Οι νέοι πιλότοι που έρχονται σε εμάς αμέσως μετά την βασική τους εκπαίδευση έχουν ένα πλεονέκτημα, καθώς επειδή δεν έχουν εμπειρία από άλλα μαχητικά, είναι σε θέση να απορροφούν καλύτερα αυτό που τους διδάσκουμε και να δεν κουβαλάνε συνήθειες που πιο έμπειροι πιλότοι μπορεί να έχουν από παλαιότερα αεροσκάφη».

Το αρχικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των F-35, δίνει στην αρχή μεγάλη έμφαση στα μαθήματα, που αποτελείται από θεωρία και πτήσεις σε προσομοιωτές. Καθώς οι εκπαιδευόμενοι προχωρούν, αποκτούν όλο και περισσότερη πρακτική εμπειρία στην πλοήγηση του F-35 μέσα από μια όλο και πιο δύσκολη σειρά δράσεων.

«Κάθε φοιτητής πέταξε τουλάχιστον 48 αποστολές συνολικού χρόνου 77 ωρών», δήλωσε ο Αντισμήναρχος Rhett Hierlmeier, διοικητής της 61ης Μοίρας.

Οι αποστολές αυτές περιλαμβάνουν βασικά μαθήματα, όπως η απογείωση και η προσγείωση, την ρίψη βομβών, αλλά και τους εναέριους ανεφοδιασμούς μέρα και νύχτα.

Η 61η Μοίρα έγραψε ιστορία, όταν έξι από τους πιλότους της ολοκλήρωσαν πρώτοι το πρόγραμμα αρχικής εκπαίδευσης των F-35A Lightning II το 2017.

Καθώς η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ συνεχίζει να βελτιώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης τα επόμενα χρόνια, αυτή η πρώτη παρτίδα αποφοίτων είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσουν ως το μέτρο σύγκρισης.

Παρά τις πρόσφατες, συχνά αρκετά σοβαρές επικρίσεις που δέχεται το F-35 από τους αναλυτές και τους ειδικούς, οι πρώτοι πιλότοι έπλεξαν το εγκώμιο του stealth μαχητικού.
«Είναι απίστευτη εμπειρία να πετάς με αυτό. Είναι εξαιρετικά γρήγορο, υπερβολικά ισχυρό, απλά μια απόλυτα απίστευτη εμπειρία».

Αυτό το αίσθημα επικρατεί και στους άλλους 31 πιλότους που ερωτήθηκαν για τις εντυπώσεις τους για το stealth μαχητικό σε πρόσφατη έρευνα του Heritage Foundation.

Πηγή National Interest

Tags: F-35ΜΑΧΗΤΙΚΟΠΙΛΟΤΟΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Related Posts

Κόσοβο
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Ο Σέρβος Μιλάν Ραντόιτσιτς ανέλαβε την ευθύνη για τα ένοπλα επεισόδια στο χωριό Μπάνισκο

29/09/2023 - 20:25
Σουηδία
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ο στρατός βγαίνει στους δρόμους για να βοηθήσει την αστυνομία στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας

29/09/2023 - 20:16
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Ενός λεπτού σιγή» για τους πρώην κατάδικους που πολέμησαν και σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

29/09/2023 - 19:06

Διαβάστε Επίσης

Κόσοβο: Ο Σέρβος Μιλάν Ραντόιτσιτς ανέλαβε την ευθύνη για τα ένοπλα επεισόδια στο χωριό Μπάνισκο

Σουηδία: Ο στρατός βγαίνει στους δρόμους για να βοηθήσει την αστυνομία στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: «Επιδιώκουμε συνεργασία με την Τουρκία για τη μείωση των ροών»

Exocet MM40 Block 3c: Γαλλική φρεγάτα εκτοξεύει με επιτυχία τον πύραυλο που θα έχουν και οι ελληνικές φρεγάτες FDI [vid]

Πούτιν: «Ενός λεπτού σιγή» για τους πρώην κατάδικους που πολέμησαν και σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

ΥΕΘΑ: Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού [pics,vid]

Μαρκ Μίλι: Aποχωρεί από τη θέση του Αρχηγού των αμερικανικών ΕΔ – Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και ο διάδοχός του

ΥΠΕΘΑ: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τη δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες περιοχές αφορά

Top News

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει καταστροφική επίδραση και στο ανοσοποιητικό σύστημα

Χαμηλή ποιότητα ζωής για 1 στους 3 Έλληνες - Πληρώνουν την Υγεία περισσότερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Κασσελάκης στο Live News: «Ο λαός ξέρει τις λύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κάνει πράξεις νόμου»

Δούρου για τον θάνατο της μητέρας της: «Ευχηθείτε μου να της έχω μοιάσει έστω και λίγο»

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert