F-35: Τα αμερικανικά μαχητικά εντυπωσιάζουν στον αέρα [vid]

Το μαχητικό stealth F-35 του Σώματος των Αμερικανών πεζοναυτών έδειξε τις δυνατότητες του κατά τη διάρκεια αεροπορικού σόου.

Το Αμερικανικό μαχητικό F-35 δείχνει με κάθε ευκαιρία γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο. Πέρα από τον βαρύ οπλισμό που φέρει, ο αεροδυναμικός του σχεδιασμός το καθιστά πραγματικά ασυναγώνιστο σε εναέριες μονομαχίες.

Περίφημα αλλά και «διαβόητα» όχι μόνο για τις απίστευτες δυνατότητές τους αλλά και για την επιβλητική παρουσία τους τα F-35 ξέρουν να «τραβούν» τα βλέμματα, όπως έγινε και στην πρόσφατη αεροπορική επίδειξη της USAF, όπου τα μαχητικά εκτέλεσαν ταχύτατους ελιγμούς και περάσματα σε πολύ κοντινή απόσταση από το κοινό.

Στροφές, εναέριοι ελιγμοί, γρήγορα ανεβοκατεβάσματα, ανάποδες πτήσεις, ήταν μερικά από αυτά που έκαναν οι πιλότοι των μαχητικών. Στα εκπληκτικά αυτά πλάνα, φαίνεται πως απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες από τους πιλότους των συγκεκριμένων αεροσκαφών, όχι μόνο για τον έλεγχο των προηγμένων συστημάτων λειτουργίας τους, αλλά και για την εκτέλεση των ριψοκίνδυνων ελιγμών.

Πάντως τα μαχητικά F-35 έχουν πολλές απαντήσεις να δώσουν προϊόντος του χρόνου καθώς πολλοί έχουν επικρίνει την αποτελεσματικότητά τους και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κόστος τους, δεδομένου πως τα ρωσικά Su-57 έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος.

Δείτε το βίντεο: