F/A-18: Τα μαχητικά του αμερικανικού Ναυτικού κάνουν «επίδειξη» [vid]

Τα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 αποτελούν την «αιχμή» του δόρατος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην εκτέλεση αποστολών αεροναυτικής συνεργασίας, έχοντας αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία τους με την πάροδο των ετών.

Η αναβάθμιση που συζητιέται τον τελευταίο καιρό και αφορά τον εκσυγχρονισμό τους στην έκδοση «Block III» αδιαμφισβήτητα θα δώσει τρομερά πλεονεκτήματα στο εξαιρετικό μαχητικό αεροσκάφος, όπου σε πρόσφατο βίντεο εκτελούν πτήση, όχι για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά για να δείξουν και να «επιδείξουν» την ευελιξία και το πόσο επιβλητικό είναι το F/A-18, με τους πιλότους να «παίζουν με τον φακό».

Η αναβάθμιση σε «Block III»

Υπενθυμίζεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing ανακοίνωσε ότι η αναβαθμισμένη έκδοση των F/A-18 θα είναι διαθέσιμη προς ένταξη στην υπηρεσία για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μέχρι το 2033, ενώ παράλληλα «τρέχει» και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αεροσκαφών του στόλου, μέσω του προγράμματος Service Life Modification.

Η έκδοση F / A-18 Block III Super Hornet προσφέρει στο εξαιρετικό μαχητικό αεροσκάφος, πρόσθετες  αναβαθμίσεις στις δυνατότητες, που περιλαμβάνουν βελτιωμένο δίκτυο επικοινωνιών και πληροφοριών, μεγαλύτερη επιχειρησιακή εμβέλεια, χαρακτηριστικά stealth (μειωμένο ίχνος εντοπισμού αεροσκαφών στα εχθρικά ραντάρ) καθώς επίσης και προηγμένο σύστημα πλοήγησης και εκσυγχρονισμένο κόκπιτ.

Η Boeing θα ξεκινήσει τη μετατροπή των υφιστάμενων Super Hornets έκδοσης Block II στη νέα αναβαθμισμένη έκδοση Block III στις αρχές του 2020, με αποτέλεσμα ο «κύκλος ζωής» των μαχητικών αεροσκαφών να επεκταθεί από 6.000 ώρες σε 9.000 ώρες πτήσης.

Με πληροφορίες από: Defence Blog