F16: Απίστευτο ατύχημα με Ολλανδό πιλότο που χτυπήθηκε από τα ίδια του τα πυρά – ΦΩΤΟ

 Ένα ολλανδικό μαχητικό F-16 F υπέστη ζημιές από δικά του πυρά τον περασμένο Ιανουάριο. Ο πιλότοες όμως, παρόλη τη σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε στο αεροσκάφος του, κατάφερε τελικά να το προσγειώσει  με ασφάλεια και χωρίς να τραυματιστεί ο ίδιος.

Στις 21 Ιανουαρίου δύο F-16 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας εκτελούσαν αεροπορικά γυμνάσια στη βάση Vliehors. Ένας πιλότος ενεργοποίησε το M61 Vulcan του αεροσκάφους με αποτέλεσμα να πλήξει κατά λάθος το εξωτερικό του μαχητικού.

Το πυροβόλο όπλο M61 Vulcan Gatling έχει ένα συχνότητα πυρών 6.000 στροφών ανά λεπτό ή 100 ανά δευτερόλεπτο. Ένα F16 έχει τη δυνατότητα να πυροβολεί για 5 δευτερόλεπτα συνεχόμενα και είναι σχεδιασμένο κυρίως για μάχες αέρος αέρος από κοντινή απόσταση. Ο Ολλανδός πιλότος είχε την ατυχία να βρεθεί απέναντι στα πυρά του, γλιτώνοντας όμως τα χειρότερα.

Και όμως, έχει συμβεί και στο παρελθόν ένα παρόμοιο συμβάν και συγκεκριμένα το 1956, όταν ένα αεροσκάφος Grumman F-11είχε και πάλι πυροβολήσει τον εαυτό του. Ο πιλότος είχε εξαπολύσει πυρ τότε από τα τέσσερα Colt Mk του μαχητικού και είχε τραυματιστεί μάλιστα και ο ίδιος σοβαρά.

Δειτε τη φωτογραφία από τη ζημιά:

Πηγή: PopularMechanics