F-35: Η Αυστραλία προχωρά στην απόκτηση του stealth μαχητικού παρά τον παγκόσμιο συναγερμό καθήλωσής τους

To Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, ότι οι παραδόσεις μαχητικών stealth αεροσκαφών F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλό δρόμο, παρά την θύελλα ανατιδράσεων που προκάλεσε ο παγκόσμιος συναγερμός για συνολική καθήλωσή τους από το Πεντάγωνο, πριν από λίγες μέρες.

Όλες οι αμερικανικές και διεθνείς επιχειρήσεις και πτήσεις των F-35, τερματίστηκαν αυτή την εβδομάδα, ώστε οι σωλήνες καυσίμων να μπορούν να εξεταστούν σε μια έρευνα σχετικά με τη συντριβή ενός F-35B στις 28 Σεπτεμβρίου στη Νότια Καρολίνα.

Διαβάστε εδώ για τον παγκόσμιο συναγερμό καθήλωσης των F-35 και ολόκληρο το παρασκήνιο πίσω από αυτό

Αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζειτην παράδοση των αεροσκαφών στην Αυστραλία, η οποία διαθέτει ήδη εννέα F-35 και έχει δεσμευτεί να αγοράσει 72, με όλα τα αεροσκάφη να αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι το 2023. Τα εννέα αεροπλάνα παραμένουν σε βάση εκπαίδευσης στην Αριζόνα.

«Τα αεροσκάφη της Αυστραλίας F-35 που επί του παρόντος βρίσκονται  στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν στις πτητικές λειτουργίεςτιυς  μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων ασφαλείας, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας, σε μια παρόμοια κίνηση που προχώρησαν τόσο το Ισραήλ όσο και η Μεγάλη Βρετανία.  

Πηγή: Reuters