F-35B: Έτοιμο για την πρώτη του μάχη στην Μέση Ανατολή

Το F-35Β, οπλίζει και βομβαρδίζει περιοχές στο Κέρας της Αφρικής, καθώς τα στρατεύματα εδάφους προετοιμάζονται για αποστολές μάχης κατά τη διάρκεια της πρώτης αποστολής του Joint Strike Fighter στη Μέση Ανατολή.

Περίπου 4.500 Πεζοναύτες και ναυτικοί με την ομάδα Essex Amphibious Ready Group και την 13η Expeditionary Unit των Πεζοναυτών, εκτελούν ασκήσεις αυτό το μήνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Συμμετέχουν σε μια δοκιμασία αμφίβιας μάχης διάρκειας δύο εβδομάδων, η οποία περιλαμβάνει από ασκήσεις δυνάμεων ταχείας αντίδρασης, προσγείωση στο κατάστρωμα, προσομοίωση αποκατάστασης κατεστραμμένων αεροσκαφών και εκπαίδευση κατά των ναρκών.

Το ναυτικό επιχειρεί από διάφορα πλοία ναυτικού,με το πλοίο αμφίβιας επίθεσης Essex της ARG, το μεταγωγό Anchorage και το πλοίο υποστήριξης Rushmore. Οι πεζοναύτες έχουν προωθηθεί στο Τζιμπουτί, όπου η Μονάδα των Πεζοναυτών εκπαιδεύεται για αποστολές αντιμετώπισης κρίσεων που απαιτούν στενή υποστήριξη.

Για πρώτη φορά στο θέατρο επιχειρήσεων, αυτή η υποστήριξη έρχεται από τα πληρώματα F-35B της Μοίρας 211 των Πεζοναυτών.

Λόγω των μακρινών αποστάσεων πέρα από τον Ειρηνικό, είναι αδύνατη η στενή αεροπορική υποστήριξη, από την μεταφορά οπλισμού στα αεροσκάφη μέχρι και τα ίδια τα αεροσκάφη να χτυπούν στόχους προσφέροντας υποστήριξη σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο διοικητή της Μονάδας.

Οι πιλότοι χρησιμοποιούν τη σειρά των εξελιγμένων αισθητήρων και ραντάρ του F-35B για να ταυτοποιήσουν στόχους που στο εχθρικό έδαφος που αρχικά είχαν εντοπιστεί από τα μέλη του 3ου Τάγματος Προσγείωσης, του 1ου Σώματος Πεζοναυτών.

Ο Αμερικανός αξιωματικός ανέφερε ότι οι δυνατότητες του F-35B φέρνει μια σειρά νέων δυνατοτήτων όταν πρόκειται να υπερασπιστεί ολόκληρη την Μονάδα Πεζοναυτών που δεν έχει ο παλιότερος στόλος των AV-8B Harriers, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωτική εικόνα του θεάτρου επιχειρήσεων, με την τρομερή ικανότητά του να συλλέγει πληροφορίες και να τις μοιράζεται με τα διάφορα κέντρα διοίκησης, ενώ ακόμα μπορεί να προειδοποιήσει το πλοίο και να αναχαιτίσει απειλές, εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Επιπρόσθετα, είναι ικανό να υποστηρίξει τις δυνάμεις στο έδαφος, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να πετύχει και αεροπορική κυριαρχία, καθαρίζοντας τους αιθέρες από εχθρικά αεροσκάφη.

Τέλος, είναι μεγάλη ευκαιρία να τεθούν σε εφαρμογή οι ικανότητες αυτές ακόμα και αν έχει ξεκινήσει ήδη η επιχείρηση και πάλι είναι ικανό να προσφέρει πληροφορίες στις δυνάμεις που ήδη πολεμούν και στους συμμάχους, όχι μόνο το τι επακολουθεί αλλά και τι δυνατότητες εκμετάλλευσης υφίστανται στο πεδίο της μάχης προς όφελός τους

Πηγή: Military.com