OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Προειδοποιεί τις πολιτείες των ΗΠΑ για ένοπλες διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Τραμπ

17/01/2021 - 11:24
FBI
Share on FacebookShare on Twitter

Διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα μπροστά στα κοινοβούλια πολιτειών σε όλες τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία που έκλεψε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη θητεία, καθώς αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ετοιμάζονται για ενδεχόμενη βία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το FBI.

Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει στρατεύματα της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν να προστατευθούν τα κτίρια των καπιτωλίων τους έπειτα από προειδοποίηση του FBI για ένοπλες διαδηλώσεις, με ακροδεξιούς εξτρεμιστές να έχουν ενθαρρυνθεί από τη φονική πολιορκία του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου.

Διάσπαρτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Σάββατο, αλλά τα κοινοβούλια παρέμειναν στην πλειονότητά τους ήσυχα. Αξιωματούχοι ασφαλείας είδαν τη σημερινή ημέρα ως το πρώτο κύριο σημείο ανάφλεξης καθώς το αντικυβερνητικό κίνημα «boongalo» έκανε εδώ και εβδομάδες σχέδια να πραγματοποιήσει συλλαλητήρια και στις 50 πολιτείες.

Ενώ πολλές πολιτείες ανήγειραν φράχτες ή άλλα εμπόδια προκειμένου να προστατεύσουν τις πρωτεύουσές τους, το Τέξας και το Κεντάκι έλαβαν ένα ακόμη βήμα, κλείνοντας την περιοχή των καπιτωλίων τους στο κοινό.

Το κέντρο της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον ήταν σχεδόν άδειο, με τους δρόμους κοντά στο Καπιτώλιο να έχουν κλείσει και τάγματα στρατιωτών της Εθνοφρουράς με στολές παραλλαγής να καταλαμβάνουν θέσεις στο κέντρο της πόλης.

Το Κονέκτικατ ενεργοποίησε την Εθνοφρουρά του στο πλαίσιο της προετοιμασίας για 2.000 κυρίως υποστηρικτές του Τραμπ στο σύμπλεγμα του καπιτωλίου του στο Χάλιφαξ σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας.

«Ετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε τυχόν συμβεί», δήλωσε ο έφιππος αστυνομικός Πέδρο Μουνίζ, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές. «Δεν θα ανεχθούμε καμία πράξη βίας», πρόσθεσε.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας σε όλη τη χώρα ακολουθεί τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον από ένα μίγμα εξτρεμιστών και υποστηρικτών του Τραμπ, ορισμένοι από τους οποίους κάλεσαν για τον θάνατο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς ο οποίος προήδρευε της επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί ηγέτες τεσσάρων επιτροπών του Κογκρέσου των ΗΠΑ δήλωσαν χθες πως ξεκίνησαν μια επανεξέταση των γεγονότων και απευθύνθηκαν στο FBI και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας ρωτώντας τι είναι γνωστό σχετικά με απειλές, αν οι πληροφορίες έχουν διαμοιραστεί και αν επιρροή από το εξωτερικό θα μπορούσε να έχει παίξει οποιονδήποτε ρόλο.

Το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μελλοντικής βίας, καθώς υπέρμαχοι της υπεροχής της λευκής φυλής και άλλοι εξτρεμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την απογοήτευση υποστηρικτών του Τραμπ που έχουν πειστεί ότι υπήρξε εκλογική νοθεία.

Δεν είναι σαφές αν η ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει κάποιους διαδηλωτές να μείνουν στα σπίτια τους.

Το «προηγούμενο» της εισβολής στο Καπιτώλιο

Μετά τη βία της 6ης Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, κάποια μέλη πολιτοφυλακών δήλωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν σε μια σχεδιαζόμενη εδώ και καιρό διαδήλωση υπέρ της οπλοφορίας στη Βιρτζίνια αύριο, Δευτέρα, όπου οι αρχές ανησυχούν για τον κίνδυνο βίας καθώς πολλές ομάδες συνέκλιναν στην πολιτειακή πρωτεύουσα, Ρίτσμοντ.

Ορισμένες πολιτοφυλακές και εξτρεμιστικές ομάδες έχουν πει στους υποστηρικτές τους να μείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενες την αυξημένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας ή τον κίνδυνο οι σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις να αποτελούν παγίδα των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο Μπομπ Γκάρτντερ, ηγέτης της Pennsylvania Lightfoot Militia, δήλωσε πως η ομάδα του δεν σχεδιάζει να βρεθεί στο Χάρισμουργκ αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου το καπιτώλιο έχει οχυρωθεί με οδοφράγματα και θα προστατευθεί από εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας.

«Έχουμε να ανησυχούμε για τις δικές μας κοινότητες», είπε ο Γκάρτνερ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. «Δεν αναμιγνυόμαστε στην πολιτική.»

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: FBIΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣΗΠΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

02/02/2026 - 21:46
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

02/02/2026 - 20:35
Τραμπ - Ινδία - Μόντι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

02/02/2026 - 20:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert