OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Φέτερμαν: Ο Δημοκρατικός που άρπαξε τη νίκη μέσα από τα χέρια του εκλεκτού του Τραμπ (και του Ερντογάν) Μεχμέτ Οζ

09/11/2022 - 10:07
Φέτερμαν
Share on FacebookShare on Twitter

Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, όμως ήδη η νίκη του Δημοκρατικού Τζον Φέτερμαν στην Πενσυλβάνια «κλέβει» τις εντυπώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τη Γερουσία, Τζον Φέτερμαν, έκανε την έκπληξη, αφού νίκησε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μεχμέτ Οζ.

Η νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου κρίνεται σημαντική όχι μόνον γιατί απέσπασε την έδρα από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και γιατί ο Οζ ήταν προσωπική επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, που έριξε όλο το βάρος τους στην προεκλογική μάχη.

It's official. I will be the next U.S. Senator from Pennsylvania.

We bet on the people of Pennsylvania – and you didn’t let us down 

And I won’t let you down. Thank you.

— John Fetterman (@JohnFetterman) November 9, 2022

BREAKING: Democrat John Fetterman wins U.S. Senate race in Pennsylvania, NBC News projects. https://t.co/NqjTEpNhkv pic.twitter.com/34lAQYk4KR

— NBC News (@NBCNews) November 9, 2022

Ο Φέτερμαν μίλησε στους ψηφοφόρους του συγκινημένος, ευχαριστώντας τους για την τιμή που του έκαναν.

Η νίκη του δεν ήταν «περίπατος». Σχεδόν σε όλη την προεκλογική περίοδο ο αντίπαλός του Μεχμέτ Οζ προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο δημοκρατικός υποψήφιος για κάποιο διάστημα διέκοψε την καμπάνια του μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Thank you, PA! 🥰 pic.twitter.com/qooOxb1sqK

— John Fetterman (@JohnFetterman) November 9, 2022

Ποιός είναι ο Τζον Φέτερμαν

Ο Τζον Καρλ Φέτερμαν είναι Αμερικανός πολιτικός, που υπηρετούσε ως 34ος Αντικυβερνήτης της Πενσυλβάνια από το 2019. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Δήμαρχος του Μπράντοκ από το 2005 έως το 2019.

Το 2016, ήταν υποψήφιος για το Δημοκρατικό χρίσμα, για την έδρα της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πενσυλβάνια. Τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την κενή θέση που θα προκύψει από την αποχώρηση και συνταξιοδότηση του Ρεπομπλικάνου Γερουσιαστή Πατ Τούμεϊ, στις εκλογές του 2022. Στις προκριματικές εκλογές του Μαΐου του 2022, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Φέτερμαν, είναι γνωστός για την ιδιαίτερη εμφάνισή του, έχοντας τατουάζ και καθημερινό ντύσιμο. Η εφημερίδα The New York Times, τον ανακήρυξε το 2009, ως τον πιο «cool» δήμαρχο της Αμερικής.

Ποιός είναι ο Μεχμέτ Οζ

Ο Μεχμέτ Τζενγκίζ Οζ, γνωστός ως Dr. Oz, είναι Αμερικανός Τουρκικής καταγωγής, τηλεοπτικός παρουσιαστής, συγγραφέας, πολιτικός υποψήφιος και συνταξιούχος καρδιοχειρουργός. Είναι ευρέως γνωστός μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής The Dr. Oz Show. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Αν και δεν ζει στην Πενσυλβάνια, αλλά στο Νιού Τζέρσεϊ, ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την έδρα της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πενσυλβάνια για τις εκλογές του 2022.

Εάν εκλεγόταν, θα ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος και ο πρώτος Τουρκικής καταγωγής, γερουσιαστής στην ιστορία.

Η σχέση του Οζ με τον Ερντογάν

Το 2014, ο Οζ φωτογραφήθηκε να κάνει χειραψία με τον Ερντογάν σε δείπνο στη Νέα Υόρκη προς τιμήν του νεοεκλεγμένου Τούρκου προέδρου.

Και σε μια συνέντευξη του 2019 σε ένα τουρκόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Οζ παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον «αρχηγό μας στην Τουρκία» και συζήτησε «το ερώτημα πώς μπορώ να βοηθήσω την Τουρκία ως εκπρόσωπος».

Μάλιστα το 2018 ο Οζ – που έχει διπλή υπηκοότητα Αμερικανού και Τούρκου πολίτη –  ψήφισε στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας το 2018. Η εκπρόσωπος της εκστρατείας του πάντως είπε στο ABC News ότι ο Οζ ψήφισε υπέρ του αντιπάλου του Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντσέ.

Αφού μπήκε στην κούρσα για τη Γερουσία τον Φεβρουάριο, ο Οζ είπε στην Washington Post ότι δεν εμπλέκεται πολιτικά στην Τουρκία.

«Δεν είχα καν ασχοληθεί πραγματικά με τίποτα από αυτά μέχρι που αποφάσισα να υποβάλω υποψηφιότητα για τη Γερουσία και ποτέ δεν είχα εμπλακεί πολιτικά στην Τουρκία με οποιαδήποτε ιδιότητα», είπε ο αντίπαλος του Φέτερμαν.

Η προσπάθεια «αποκήρυξης» του Ερντογάν από τον Οζ ίσως σχετίζεται με την έντονη κριτική που του είχε ασκήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος υποστήριζε άλλον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην Πενσυλβάνια.

Ο Πομπέο είχε αμφισβητήσει τον Οζ λέγοντας πως αφιέρωσε «χρόνο και ενέργεια για να ψηφίσει σε τουρκικές εκλογές αλλά όχι σε αμερικανικές εκλογές», αναφερόμενος σε προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2018 στο Νιού Τζέρσεϊ από τις οποίες ο Οζ είχε απόσχει.

Πηγή: Με πληροφορίες από americanindependent.com, wikipedia.org

 

 

 

 

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2022ΗΠΑΜΕΧΜΕΤ ΟΖΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΤΖΟΝ ΦΕΤΕΡΜΑΝ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert