Φινλανδία: Θα στείλει αντιαεροπορικά συστήματα και πυρομαχικά στην Ουκρανία αξίας 109 εκατ. ευρώ

Η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών οπλισμών και πολεμοφοδίων συνολικού κόστους 109 εκατομμυρίων ευρώ.

«Για επιχειρησιακούς λόγους και για να διασφαλισθεί η ασφαλής αποστολή της βοήθειας δεν αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες ως προς το ακριβές περιεχόμενο, την μέθοδο και το χρονοδιάγραμμα της βοήθειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Το συνολικό κόστος της βοήθειας θα είναι 109 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η δέκατη έκτη παράδοση στρατιωτικής βοήθειας από τη Φινλανδία στην Ουκρανία, σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας.

«Η Φινλανδία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας. Η αξία όλων των πακέτων αμυντικής βοήθειας που παραδόθηκαν προς την Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Άντι Καϊκόνεν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Φινλανδία και τον πρόεδρο Νιινίστο για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα του. «Το 16ο πακέτο αμυντικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει αντιαεροπορικά συστήματα και πυρομαχικά, χρειάζεται επειγόντως στο πεδίο της μάχης. Μαζί στη νίκη!», αναφέρει το τουίτ του Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters