Φλόριντα: «Ελέγχουν το μυαλό μου – Με αναγκάζουν να βλέπω βίντεο τζιχαντιστών»

 Ένας στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του που είχαν περάσει από τον έλεγχο και άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε ανθρώπους.

Και κάπως έτσι γράφτηκε χθες ο επίλογος μιας ακόμη τραγωδίας, τα ακριβή αίτια της οποίας διερευνώνται. Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, το αποτέλεσμα ήταν πέντε άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, πολλοί να τραυματισμούν και ο τρόμος να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ βίντεο, δευτερόλεπτα μετά το μακελειό ΕΔΩ

Ποιός είναι ο δράστης / Οι «περίεργες» καταγγελίες για ΗΠΑ και ISIS

Ο Εστεμπάν Σαντιάγο, 26 ετών, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό αυτό και ανακρίνεται, δήλωσε ο Τζορτζ Πίρο, ο πράκτορας που είναι επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι. Ο Πίρο πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

Σύμφωνα με τον Πίρο, ο Σαντιάγο είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο. Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβαστε περισσότερα στο NewsIt.gr