Φωτιά από μολότωφ σε σπίτι λοχαγού στην Τουρκία

Φωτιά ξέσπασε, προχθές το βράδυ, σε σπίτι λοχαγού στο Τούτζελι (Ντερσίμ) της ΝΑ Τουρκίας από μολότωφ που πέταξε μία από τις ομάδες διαδηλωτών κατά τις κινητοποιήσεις για το θάνατο του Ουγούρ Κουρτ και του Αιχάν Γιλμάζ, οι οποίοι είχαν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια στην εργατική συνοικία της Κωνσταντινούπολης Οκμεϊντάν.

Η φωτιά τελικά έσβησε με την ενίσχυση ενός ΤΟΜΑ, ενώ διασώθηκαν την τελευταία στιγμή ο λοχαγός, η σύζυγός του και το 8 μηνών παιδί τους.

Να θυμίσουμε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Οκμεϊντάν, μια συνοικία όπου κατοικούν μεγάλες κοινότητες Αλεβιτών, ένα παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ.Ο 30χρονος Ugur Kurt, σκοτώθηκε την Πέμπτη από αδέσποτη σφαίρα αστυνομικών καθώς παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του.

Οι θάνατοι έρχονται σχεδόν ένα χρόνο μετά από τις διαμαρτυρίες στο κεντρικό πάρκο της πόλης που κατέληξαν σε ένα καλοκαίρι διαδηλώσεων εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Berkin Elvan, το 15χρονο αγόρι που πέθανε το Μάρτιο μετά από 269 ημέρες σε κώμα, μετά από χτύπημα στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου της αστυνομίας το περασμένο καλοκαίρι και για τους 301 ανθρακωρύχους που σκοτώθηκαν τις προάλλες στην έκρηξη του ορυχείου στη Soma.