OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ακόμη μία σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Συνεργάτης ευρωβουλευτή της AfD ο ύποπτος

23/04/2024 - 11:52
Γερμανία - Κίνα
Share on FacebookShare on Twitter

Ακόμη έναν ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας συνέλαβε χθες, Δευτέρα 22/4/2024, το βράδυ η γερμανική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης. Ο ύποπτος εργάζεται μάλιστα ως βοηθός του ευρωβουλευτή της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Μαξιμίλιαν Κρα στις Βρυξέλλες. Η κινεζική πλευρά διέψευσε πάντως τους ισχυρισμούς των γερμανικών αρχών.

Ο 43χρονος Γιαν Γκ. συνελήφθη χθες το βράδυ στην Δρέσδη και θεωρείται ότι κατασκόπευε την δράση των αντιπολιτευτικών κινημάτων για λογαριασμό του Πεκίνου, ενώ μετέφερε στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες από τους κύκλους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιαν Γκ. είχε επίσης προ δεκαετίας προτείνει στις γερμανικές αρχές να συνεργαστεί μαζί τους ως πληροφοριοδότης, αλλά είχε θεωρηθεί αναξιόπιστος και ενδεχομένως διπλός πράκτορας της Κίνας.

Ο συλληφθείς εργάζεται στο γραφείο του ευρωβουλευτή της AfD από το 2019 και τον έχει συνοδεύσει μεταξύ άλλων και σε ταξίδι στην Κίνα. Η Zeit-Online μάλιστα αναφέρει ότι τότε ξεκίνησε και η συνεργασία του με τις κινεζικές αρχές. Σύμφωνα με την BILD, η ομοσπονδιακή εκτελεστική επιτροπή της AfD συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ, προκειμένου να αξιολογήσει το θέμα. «Ο κ. Κρα καθίσταται τώρα πρόβλημα για την AfD», δήλωσε στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.

Η νέα υπόθεση πάντως, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, δεν σχετίζεται με την σύλληψη, επίσης χθες, τριών υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας στο Ντίσελντορφ και στο Μπαντ Χόμπουργκ. Οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες θεωρείται ότι ενεργούσαν ως μεσάζοντες προκειμένου να μεταφερθεί υψηλή στρατιωτική τεχνολογία από την Γερμανία στην Κίνα.

Η κινεζική πλευρά διέψευσε σήμερα κάθε διασύνδεση του Πεκίνου με τους συλληφθέντες. «Καλούμε την γερμανική πλευρά να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τις κατηγορίες για κατασκοπεία προκειμένου να χειραγωγήσει πολιτικά την εικόνα της Κίνας και να την δυσφημήσει», ανέφερε η κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο.

«Οι τρεις συλλήψεις είναι μόνο η αρχή», αντέτεινε ο αρμόδιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για θέματα ασφάλειας Ρόντεριχ Κιζεβέτερ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στη Γερμανία. Η χώρα, τόνισε, «είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένη έναντι υβριδικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών και είναι, επομένως, ιδιαίτερα ευάλωτη». Το Πεκίνο «έχει ένα αρκετά εύκολο πεδίο στην Γερμανία, λείπει η απαραίτητη αναγνώριση των κινδύνων της συνεργασίας με την Κίνα, κυρίως στις επιχειρήσεις και στην επιστήμη», πρόσθεσε ο κ. Κιζεβέτερ στο Δίκτυο RND.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη

Tags: AFDΓΕΡΜΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΚΙΝΑΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Related Posts

Φρουροί της Επανάστασης
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

27/03/2026 - 12:28
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

27/03/2026 - 11:44
Ζελένσκι - Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

27/03/2026 - 11:36

Διαβάστε Επίσης

Tomahawk: Πάνω από 850 πυραύλους cruise έχουν εκτοξεύσει οι ΗΠΑ – Εξαντλείται το απόθεμα

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη - Ακραίο σενάριο για μετεωρολογική βόμβα

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Γιώργος Λιάγκας κατά Όλγας Κεφαλογιάννη: «4,5 χρονών παιδάκια θα κληθούν να πουν στο δικαστήριο με ποιον περνούν καλύτερα;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert