OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αναπτύσσει μαχητικά Tornado στην Βαλτική – Σχεδιάζει την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

28/02/2022 - 22:17
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία στέλνει μαχητικά Tornado και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας σε αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείσα σχετικά με την αποστολή, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας. Νωρίτερα σήμερα το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή για την ανάπτυξη έξι πολεμικών πλοίων, εκ των οποίων τέσσερα κατευθύνονται στη Βαλτική Θάλασσα.

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει κατ΄αρχήν τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ. «Οι διπλωματικές λύσεις είναι πάντα και οι μόνες λογικές λύσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι όλοι ασφαλώς γνωρίζουν ότι πρόκειται για πολύ δύσκολες συνομιλίες, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν καιρό.

Επιτάχυνση της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο σχεδιάζει το Βερολίνο

Ο υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να επιταχύνει τα σχέδια ανάπτυξης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία καθιστά ακόμη σαφέστερη την ανάγκη απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση θα αναλάβει ακόμη πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου θα είναι επαρκή και για τον επόμενο χειμώνα.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι κατά το παρελθόν βρεθήκαμε υπερβολικά εξαρτημένοι από τις εισαγωγές από τη Ρωσία. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ πριν από το Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι η νομοθεσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει τις άδειες για αιολική ενέργεια στην ξηρά από τα 2GW στα 10 GW ετησίως έως το 2027 και να τις διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο έως το 2035. Φιλοδοξεί έτσι να καλύψει το 80% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα από ΑΠΕ έως το 2030 και το 100% έως το 2035, όταν ο προηγούμενος στόχος προέβλεπε εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων «αρκετά πριν από το 2040».

Ο κ. Χάμπεκ απέρριψε πάντως τα αιτήματα για αναθεώρηση των ειλημμένων αποφάσεων περί εγκατάλειψης του λιγνίτη και της πυρηνικής ενέργειας λόγω της ουκρανικής κρίσης. «Το κάρβουνο και τα πυρηνικά δεν αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για τη Γερμανία», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι το 50% του λιγνίτη στη Γερμανία εισάγεται επίσης από τη Ρωσία, ενώ τα πυρηνικά εργοστάσια δεν διαθέτουν πλέον την απαραίτητη έγκριση λειτουργίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: TORNADOΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑΓΕΡΜΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Γουίτκοφ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Ιράν: O απεσταλμένος του Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

02/02/2026 - 18:03
Λαβρόφ
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Απαράδεκτες» οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Αβάνα

02/02/2026 - 17:13
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν

02/02/2026 - 17:03

Διαβάστε Επίσης

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

ΗΠΑ – Ιράν: O απεσταλμένος του Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

J-20: «Μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει 1.000 stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς»

Λαβρόφ: «Απαράδεκτες» οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Αβάνα

Ιορδανία: Ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν

Βρετανία: Απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως «αντίποινα» για την απέλαση Βρετανού διπλωμάτη από τη Μόσχα

Πύραυλοι Aster: Βρετανία και MBDA μελετούν την ενσωμάτωσή τους στα συστήματα VLS Mk41

Ουκρανία: Μετά την «ενεργειακή εκεχειρία», η Ρωσία στοχοθετεί το ουκρανικό σιδηροδρομικό δίκτυο

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ντε Γκρες: Εκλογική συνεργασία «βλέπει» ο Νίκος Καραχάλιος

Βόμβα στα αρχεία Επστάιν: Αποκαλύφθηκε κρυφό παιδί του - Με email η Σάρα Φέργκιουσον τον συγχαίρει για τη γέννηση του γιου του πριν από 15 χρόνια

Ο Τζάστιν Μπίμπερ μόνο με μποξεράκι και κάλτσες στη σκηνή των Grammy, «χτύπησε» τατουάζ την Χέιλι Μπίμπερ στην πλάτη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert