OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία Μέρκελ για τις μεγάλες παγκόσμιες εξελίξεις

11/09/2019 - 18:35
Μέρκελ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε όλα τα θέματα αναφέρθηκε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό. Εξέφρασε την ανησυχία της για τις μεγάλες παγκόσμια εξελίξεις. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας στην οποία «κερδίζουν όλοι».

Η Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε την σημασία της πολιτικής για το κλίμα, παραδεχόμενη ταυτόχρονα ότι οι στόχοι του 2020 δεν θα επιτευχθούν, ενώ δεσμεύθηκε για τήρηση των δεσμεύσεων σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δαπάνες. Ιδιαίτερα φορτισμένη υπήρξε και η αναφορά της στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ως τα κεντρικά σημεία διεθνών κρίσεων που απασχολούν σήμερα την Γερμανία και την Ευρώπη η καγκελάριος ανέφερε το Brexit, την Κίνα, το Ιράν, την Συρία, την Ουκρανία και την Λιβύη. «Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει το αποτύπωμά της στην επίλυση διεθνών διενέξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά και, ειδικά σε ό,τι αφορά την Κίνα, την οποία επισκέφθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή της εξέφρασε στους συνομιλητές της την ανησυχία της για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

«Η πολυμερής συνεργασία αποτελεί υποχρέωση»

«Έχουμε νέους συσχετισμούς. Από τη μία πλευρά εξακολουθεί να υπάρχει μια ισχυρή υπερδύναμη, οι ΗΠΑ. Η Ευρώπη βρίσκεται κοντά σε αυτή την υπερδύναμη, σε ό,τι αφορά το αξιακό της σύστημα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η Κίνα, με ένα άλλο πολιτικό σύστημα και μία σοβαρή οικονομική ανάπτυξη. Η Κίνα έχει πλέον αυξανόμενη ευθύνη στην πολυμερή τάξη», εξήγησε η κυρία Μέρκελ και τονίζοντας αφενός ότι το Βερολίνο κάνει σωστά που μπαίνει σε διάλογο με το Πεκίνο και αφετέρου ότι η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει μια πολιτική, η οποία στηρίζει το ελεύθερο εμπόριο.

«Η πολυμερής συνεργασία αποτελεί υποχρέωση», είπε εμφατικά η Καγκελάριος και παρέπεμψε στα διδάγματα από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να λύσει μόνη τα προβλήματά της. Ο ένας εναντίον του άλλου, έτσι δεν μπορεί κανείς να κερδίσει», συνέχισε, για να επισημάνει ότι πιστεύει «σε μια κατάσταση όπου κερδίζουν όλοι (win win)».

Με βάση αυτό, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της διατλαντικής συμμαχίας και δεσμεύθηκε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις, τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά την αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Ιδιαίτερο βάρος και στην πολιτική για το κλίμα

Η Αγγελα Μέρκελ έδωσε ιδιαίτερο βάρος και στην πολιτική για το κλίμα, καθώς η σχετική συζήτηση σχεδόν μονοπωλεί πλέον την εσωτερική επικαιρότητα. Η Γερμανία, δήλωσε, πρέπει να ξαναγίνει ηγετική δύναμη στην κλιματική αλλαγή, «διότι δεν είναι πια». «Η Γερμανία πρέπει τεχνολογικά να φθάσει και πάλι στο επίπεδο της εποχής και η Ευρώπη πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της πολιτικής για το Κλίμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι οι στόχοι που έχει θέσει η ίδια η γερμανική κυβέρνηση για το 2020 δεν θα επιτευχθούν και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του 2030. Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτή η πολιτική θα κοστίσει πολλά χρήματα, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για «χρήματα σωστά δαπανημένα», καθώς, όπως είπε, «εάν αγνοήσουμε την προστασία του κλίματος, θα πρέπει μετά να πληρώσουμε περισσότερα».

Στην ίδια ενότητα, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο της αυτοκίνησης, ζητώντας μεγαλύτερη πρόοδο σε ό,τι αφορά την μείωση των εκπομπών καυσαερίου και την προώθηση εναλλακτικών κινητήρων και αναφέροντας ότι θα ήθελε να κυκλοφορούν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους γερμανικούς δρόμους.

Κλείνοντας την ομιλία της, η ‘Αγγελα Μέρκελ επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, κυρίως στα πρώην ανατολικά κρατίδια. «Είναι σημαντικό να φέρουμε γρήγορα ανθρώπους στην Γερμανία και η βάση γι’ αυτό τέθηκε με τον νόμο για την μετανάστευση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού», δήλωσε και τόνισε την στήριξή της σε μια πολυμορφική ανοιχτή κοινωνία των πολιτών, κατά του μίσους για τους ξένους. «Αυτό, το οποίο ζούμε καθημερινά – επιθέσεις σε Εβραίους, σε αλλοδαπούς, βία, αλλά και φρασεολογία μίσους -, πρέπει να το καταπολεμήσουμε», κατέληξε η Καγκελάριος.

Πηγή: Newsit

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΜΕΡΚΕΛΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert