Γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Την αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό εκφράζει για ακόμη μία φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. Γιατί θα καταψηφίσουν όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

«Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η διγλωσσία στο εσωτερικό, με τις συνεχείς, στα λόγια, διαφοροποιήσεις και ψευτο-παλικαρισμούς του κ. Καμμένου, αλλά και η στάση της Ν.Δ., η οποία υπαναχώρησε από τις πάγιες θέσεις της, υποκύπτοντας σε λαϊκίστικα εθνικιστικά συνθήματα και ενισχύοντας ακραίες φωνές, έχουν θέσει πρόσθετες δυσκολίες σ’ ένα δρόμο ήδη δύσκολο» εξηγεί αναλυτικά, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Καρφί».

Και προσθέτει: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε συνολική και αποτελεσματική λύση, η οποία θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, στο σήμερα και το αύριο».

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν το κάνει αυτό» σπεύδει να συμπληρώσει και επισημαίνει: «Μια σειρά άρθρων της δημιουργούν ζητήματα, που δεν σέβονται την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά τα όσα προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ.»

Επικαλείται μάλιστα, ως παράδειγμα τον χαρακτηρισμό της γλώσσας ως «Σλαβομακεδονικής» και της ιθαγένειας ως «Βορειομακεδονικής», ενώ θέτει ερωτηματικά για τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας», οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον από διεθνείς παράγοντες και τον κ. Ζάεφ.

«Συνεπώς, για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία» καταλήγει ο κ. Χρηστίδης.

ΠΗΓΗ: Sputnikews.gr