OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γκάλαντ: «Χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες – Δεν είναι πολιτικό θέμα, είναι ζήτημα ασφαλείας»

28/10/2024 - 20:35
Γκάλαντ

GIL COHEN-MAGEN/Pool via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, μιλώντας για το ζήτημα της εξαίρεσης των υπερορθρόδοξων από τη στρατιωτική θητεία, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για πολιτικό ζήτημα, αλλά «ζήτημα ασφάλειας».

Ερωτηθείς για το νόμο που προωθείται από την κυβέρνηση Νετανιάχου, στην οποία ανήκει, ο Γκάλαντ δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε αυτό.

«Από τότε που αντιτάχθηκα στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Έχουμε περισσότερα ανοιχτά μέτωπα, περισσότερους τραυματισμένους στρατιώτες και προς λύπη μου περισσότερους πεσόντες», ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ. «Χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες, χρειαζόμαστε περισσότερους μαχητές».

Ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε τη στράτευση περίπου 3.000 Χαρεντί το καλοκαίρι, σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την οποία αίρεται η εξαίρεση των μελών της υπερορθόδοξης κοινότητας του Ισραήλ από την υποχρεωτική στράτευση που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

Καθώς η επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού εξαρτάται από την στήριξη δύο υπερορθόδοξων κομμάτων, η κυβέρνηση Νετανιάχου προσπαθεί να διαμορφώσει νόμο που θα συνδυάζει την συμμόρφωση με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον κατευνασμό των κυβερνητικών εταίρων.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει εξαρχής ότι είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, όπως και στην κίνηση της επιτροπής Άμυνας της Κνέσετ να μειώσει την υποχρεωτική θητεία από 32 σε 30 μήνες.

DEBBIE HILL/Pool via REUTERS

Ο Γκάλαντ για την επίθεση στο Ιράν

Ο Γιόαβ Γκάλαντ, μιλώντας για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά του Ιράν, δήλωσε: «Η αεράμυνα του Ιράν και οι δυνατότητες παραγωγής πυραύλων έχουν αποδυναμωθεί από τα πλήγματα του Ισραήλ. Η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει».

«Ο IDF και η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει κάνει τέτοια επιχείρηση από την Επιχείρηση Focus», λέει ο Gallant στο ανώτατα στελέχη της IAF, αναφερόμενοι στις επιχειρήσεις κατά την έναρξη του Πολέμου των Έξι Ημερών του 1967.

«Αυτό είναι μια απόδειξη ικανότητας… Ένα πολύ ακριβές χτύπημα στα ραντάρ και τα συστήματα αεράμυνας, που στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα μεγάλο μειονέκτημα για τον εχθρό όταν θέλουμε να επιτεθούμε αργότερα», τόνισε.

Ο Γκάλαντ υπογράμμισε ότι τα πλήγματα κατέστρεψαν επίσης τις δυνατότητες παραγωγής πυραύλων του Ιράν και τώρα τα αποθέματά του είναι περιορισμένα μέχρι να μπορέσει να ξαναρχίσει η κατασκευή.

«Το Ισραήλ διατηρεί τη δύναμή του, το Ιράν είναι αποδυναμωμένο. Τόσο στην επιθετική του ικανότητα, όσο και στην αμυντική του ικανότητα και στην παραγωγική του ικανότητα», λέει ο Ισαηλινός Υπουργός Άμυνας.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΓΙΟΑΒ ΓΚΑΛΑΝΤΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert