GUR: Ουκρανοί κομάντος αποβιβάστηκαν στην Κριμαία – Σκληρή μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις και απώλειες στις δύο πλευρές [vid]

Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία και διεξήγαγαν μια επιχείρηση μάχης, ανακοίνωσε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR).

Η GUR δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιούν βάρκες για να αποβιβαστούν σε μια παραλία κατά τη διάρκεια της νύχτας και έπειτα ξεδιπλώνουν μια ουκρανική σημαία με το έμβλημα της GUR.

Η επιχείρηση περιελάμβανε μάχη με ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές απώλειες, και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη επιστρέψει από την επιχείρηση.

«Δυστυχώς, υπάρχουν απώλειες μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων», αν και όχι της ίδιας κλίμακας με αυτές της ρωσικής πλευράς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της GUR Άντριι Γιουσόφ στην Ukrainska Pravda.

«Η ειδική επιχείρηση με στόχο την απελευθέρωση της Κριμαίας συνεχίζεται», πρόσθεσε. Το πότε ή πού ακριβώς έγινε η επιχείρηση δεν έγινε γνωστό.

Τους τελευταίους μήνες σημειώνονται ολοένα και περισσότερες και πιο καταστροφικές επιθέσεις σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη χερσόνησο, η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή της Ρωσίας από το 2014.

Ένας βασικός στόχος ήταν ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος εδρεύει επί του παρόντος στην κατεχόμενη Κριμαία. Ο στόλος έχει υποστεί μια σειρά από μεγάλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων χτυπημάτων σε ένα διοικητήριο στις 20 Σεπτεμβρίου και στο αρχηγείο του στις 22 Σεπτεμβρίου.

Από την μεριά της η Ρωσία ανακοίνωσε ότι «σταμάτησε» την επιχείρηση των Ουκρανών «σαμποτέρ», όπως τους χαρακτηρίζει, να αποβιβαστούν στην Κριμαία και πως ένας Ουκρανός στρατιώτης συνελήφθη.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) δήλωσε πως ανέκρινε τον Ουκρανό όμηρο, ο οποίος αποκάλυψε πως «στόχος της επιχείρησης ήταν να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο των μελών της GUR με φόντο την ουκρανική σημαία στο έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας».

Με πληροφορίες από: Kyiv Independent, TASS