Γκουτέρες: επικίνδυνη η νέα στρατιωτική κλιμάκωση

Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στη νοτιοδυτική Συρία έχουν εκτοπίσει χιλιάδες πολίτες θέτοντας σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια.

Γκουτέρες: επικίνδυνη η νέα στρατιωτική κλιμάκωση

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρρες, ανησυχεί για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στη νοτιοδυτική Συρία, οι οποίες, όπως είπε, έχουν εκτοπίσει χιλιάδες πολίτες θέτοντας σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

“Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί σοβαρά για την πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση, συμπεριλαμβανομένων των επίγειων και αεροπορικών βομβαρδισμών, στη νοτιοδυτική Συρία”, δήλωσε εκπρόσωπος του γ.γ. Στέφαν Ντουτζαρίκ.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι οι μάχες κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Γκολάν υψώματα ανάγκασαν χιλιάδες πολίτες να φύγουν, με πολλούς να κινούνται προς την Ιορδανία.

“Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί επίσης για τους σημαντικούς κινδύνους που ενέχουν αυτές οι επιθέσεις για την περιφερειακή ασφάλεια”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. “Καλεί για άμεσο τερματισμό της τρέχουσας στρατιωτικής κλιμάκωσης και προτρέπει όλους τους ενδιαφερόμενους να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους”.

“Οι επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε εκτοπισμό χιλιάδων πολιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους κινούνται προς τα σύνορα της Ιορδανίας”, τόνισε ο Στέφαν Ντουτζαρίτς σε δήλωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Heather Nauert εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη επικαλούμενος αναφορές επίθεσης κυβερνητικών δυνάμεων στα νοτιοδυτικά και προειδοποίηση κατά των εισβολών στις ζώνες κατάπαυσης του πυρός της Daraa, Quneitra και Suwayda, που συμφώνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ιορδανία.

Πηγή: Sputnik

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.

ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

Η Ουκρανία προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική χρηματοδότηση από τους συμμάχους της, δήλωσε ο Ουκρανός ΥΠΑΜ.