Γυναίκες απο τη Συρία σε Ρωσικό ημερολόγιο – προπαγάνδα – ΦΩΤΟ

Μετά το μακελειό και την αιματοχυσία στο Χαλέπι, έχει κυκλοφορήσει ένα παράξενο ημερολόγιο για το 2017 που ονομάζεται «Από τη Συρία με Αγάπη» με νεαρές και όμορφες γυναίκες να συγχαίρουν τις ηρωικές πράξεις των Ρώσων στρατιωτών. 

Ένα απο τα μοντέλα, η Tamara Ishak από την Ταρτούς – όπου βρίσκεται η ρωσική ναυτική βάση – δήλωσε: «Είμαι ήρεμη όταν η πατρίδα μου είναι υπό τον έλεγχό σας.»
Ωστόσο, το ημερολόγιο δεν φαίνεται να είναι και τόσο αυθόρμητο γράφει η Daily Mail. 

Όπως γράφει η Daily Mail φαίνεται οτι το ημερολόγιο έχει χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση από το Κρεμλίνο, και δημοσιεύεται από μια οργάνωση που ονομάζεται “Ρωσική Ένωση Νέων”, που υποδεικνύει ότι είναι μέρος της υποτιθέμενης επίθεσης προπαγάνδας του Πούτιν.
Ακόμη και η εισαγωγή στο ημερολόγιο αναφέρει οτι το έργο είναι ένας αντίλογος στις ΗΠΑ και στην κάλυψη ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης για την παρουσία των δυνάμεων της Μόσχας στη Συρία.

Η εισαγωγή αναφέρει: «Όταν μιλάνε για τη Συρία, τα Δυτικά ΜΜΕ συχνά ξεχνάνε τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια, την απαράμιλλη τόλμη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, των χιλιάδων αμάχων που έχουν διασωθεί. «Αλλά εκείνοι που πέρασαν από τις κακουχίες του πολέμου το θυμούνται καλά. «Κορίτσια απο τη Συρία έχουν ετοιμάσει ένα Πρωτοχρονιάτικο δώρο για τους Ρώσους στρατιώτες και αξιωματικούς.»
«Παραδοσιακά, οι Ρώσοι ανταλλάσσουν δώρα την Πρωτοχρονιά, οχι την ημέρα των Χριστουγέννων”.
«Αυτό είναι ένα ημερολόγιο όπου 12 διαφορετικοί κάτοικοι της Συρίας μιλάνε σε αυτους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να προστατεύσουν την Πατρίδα τους. «Κάθε μια απο αυτες τις γυναικες έχει τη δική της ιστορία – αλλά όλες είναι ενωμένες και με ένα αισθημα ευγνωμοσύνης απέναντι στους ρώσους άνδρες.
«Ως ένδειξη σεβασμού προς τη Ρωσία και τον πολιτισμό της, όλα τα μοντέλα φοράνε ενα παραδοσιακό ρωσικό καπέλο – το kokoshnik».

Η πρώτη σελίδα (πάνω), δείχνει μια γυναίκα απο τη Συρία να φορά ένα kokoshnik στα λευκά, μπλε και κόκκινα χρώματα της ρωσικής σημαίας.

Δείτε όλες τις γυναίκες και τα μηνύματα τους προς τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο ημερολόγιο παρακάτω. (Αξίζει να σημειώσουμε οτι σύμφωνα με ειδικούς τα ονόματα των κοριτσιών δεν ταιριάζουν με ονοματα της περιοχής που αντιπροσωπεύουν… )



Αμέσως κατάλαβα ότι οι προθέσεις σου είναι σοβαρές



Γιόρταζες εσύ, αλλά τα δώρα τα πήρα εγώ



Φοβήθηκα ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε ποτέ



Κι εγώ σου πρότεινα να μετακομίσεις κοντά μας στο Ταρτούς



Πώς το μάντεψες ότι μου αρέσει η κλασική μουσική;



Ήδη από τότε γνώριζα πώς θα περάσω το καλοκαίρι μου



Να σε έβλεπα τουλάχιστον σε ένα Μιγκ (σ.σ. η στιγμή στα ρωσικά)



Η μοίρα της Παλμύρας μου είναι στα χέρια σου



Θυμάσαι πώς γνωριστήκαμε;



Πες μου ποιος είναι ο Αρχιστράτηγός σου (σ.σ. ο Πούτιν) και θα σου πω ποιος είσαι…



Δικό σου δεν είναι το αεροπλανοφόρο, που έχεις αράξει στα ανοιχτά των συριακών ακτών;


Είμαι ήσυχη όταν η πατρίδα μου είναι υπό τον έλεγχό σου…