Η Αμερικανοί βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν δώσει στη δημοσιότητα ενα βίντεο αεροπορικής επιδρομής κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η επίθεση έγινε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Στο δελτίο τύπου η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε οτι το βίντεο δείχνει μια αεροπορική επιδρομή που έγινε στις 4 Μαίου κοντά στην Μοσούλη, στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του χαλιφάτου.
Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στην Μοσούλη γίνονται κατα την διάρκεια της επιχείρησης του υπο των ΗΠΑ Συνασπισμού ενατίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να πάρει το διυλιστήριο πετρελαίου στην Baiji, μία από τις πιο σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ιράκ. Τον Απρίλιο, η ομάδα επιτέθηκε στην Ραμάντι, μια πόλη λίγο έξω από τη Βαγδάτη.
Παρά όλα όσα εχει πει η CENTCOM τον Φεβρουάριο, ότι δηλαδή θα γίνει μια προσπάθεια να καταλάβουν την πόλη κάποια στιγμή την άνοιξη, υπάρχουν πολυ λίγες ενδείξεις οτι θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις κατα του ISIS στη Μοσούλη συντομα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές ο επικεφαλής της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της ISIS ο Αμπού Alaa al-Νόσους φέρεται να σκοτώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα (αν και η CENTCOM έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει).