Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για νέα πυρηνική δοκιμή

“Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα τούνελ δοκιμών, στο οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή,” δήλωσε ο Μουν Σανγκ-γκιαν.

Onalert Newsroom
Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για νέα πυρηνική δοκιμή

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προβεί σε επιπλέον πυρηνική δοκιμή ανά πάσα στιγμή , δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα , τρεις ημέρες μετά την πέμπτη δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία επέφερε έντονη αποδοκιμασία .

“Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα τούνελ δοκιμών, στο οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή,” δήλωσε ο Μουν Σανγκ-γκιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap News Agency ) είχε νωρίτερα δημοσιοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μία ακόμη πυρηνική δοκιμή, επικαλούμενο πηγές της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης. Οι πηγές αυτές, υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αδρανές τούνελ δοκιμών που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή μυστικών δοκιμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ri Yong Ho , πρώην επικεφαλής για τις πυρηνικές διαπραγματεύσεις της χώρας , έφτασε στο Πεκίνο τη Δευτέρα και επισκέφθηκε την πρεσβεία της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου