Η εκδίκηση της Ιορδανίας για τον θάνατο του Ιορδανού πιλότου – ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδίκηση της Ιορδανίας για τον θάνατο του πιλότου της μπορει να ειναι ο μόνος τρόπος για την περιοχή να κερδίσει τον πόλεμο κατα του Ισλαμικού κράτους αλλα και ο μόνος τρόπος που κράτη της περιοχής που απειλούνται άμεσα απο τους τζιχαντιστές θα συμβαλλουν σε αυτον τον πόλεμο.

Μετά απο τις αεροπορικές επιδρομές κατα του Ισλαμικού Κράτους απο την πολεμική αεροπορία της Ιορδανίας, η χώρα δημοσίευσε ενα καλομονταρισμένο βίντεο που δείχνει την πολεμική αεροπορία της να προετοιμάζεται για τους βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο προβλήθηκε απο την κρατική τηλεόραση και δείχνει τα μηνύματα των στρατιωτων στα αεροσκάφη αλλα και την πολεμική ισχύ της χώρας λίγο πριν τους βομβαρδισμούς.

Η αποστολή της Ιορδανίας κατα του Ισλαμικού Κράτους με αφορμή τον φρικαλιέο θάνατο του πιλότου πήρε το όνομα Επιχείρηση Μάρτυρας Μοαζ (Operation Martyr Moaz) στην μνήμη του πιλότου και ειναι μια επίδειξη δυναμης απο ενα έθνος που εχει υποσχεθεί ενα σκληρό πόλεμο κατα της τρομακρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Δεκάδες αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους και χώρους αποθήκευσης όπλων στη Συρία και χτύπησαν στόχους στο γειτονικό Ιράκ για πρώτη φορά – με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των επιθέσεων εναντίον των τζιχαντιστών.

Η επίθεση έγινε μετα την επίσκψη του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ στο χωριό της οικογένειας του πιλότου. Σήμερα φωτογραφία της βασιλισσα της Ιορδανίας να αγκαλιάζει την χήρα του άτυχου πιλότου κανει τον γύρο του διαδικτύου.

Η δήλωση του στρατου της Ιορδανίας στην κρατική τηλεόραση ηταν σαφές “Αυτη ειναι η αρχή και τώρα θα γνωρίσετε ποιοι ειναι οι Ιορδανοί”

Οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχίσουν ¨μέχρι να τους εξοντώσουμε”.

Το βίντεο, δείχνει στρατιωτικούς να γράφουν μηνύματα στα Αραβικά στους πυραυλους των μαχητικών. Τα μηνύματα ειναι αφιερώσεις στον πιλότο ή στους τζιχαντιστές του ΙΚ. Με ενα απο τα μηνύματα να λέει “Αυτο για σας, τους εχθρούς του Ισλάμ”.
Επίσης στο βίντεο ενας πιλότος με μια πινακίδα γράφει “Μη νομίζετε οτι ο Θεός δε ξερει το κακό που κάνετε”.

Στο βίντεο φαίνονται οι βομβαρδισμοί της πολεμική αεροπορίας της Ιορδανίας σε στόχους στη Συρία αλλα και για πρώτη φορά στο Ιράκ. Μεχρι στιγμής η Ιορδανία δεν ειχε βομβαρδίσει το Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χθεσινές αεροπορικές επιδρομές της Ιορδανίας ειχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 55 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα, ανάμεσα τους κι ενας απο τους «διοικητες» των Τζιχαντιστών γνωστός ως «Πρίγκηπας της Νινεύης». Πάνω απο 30 F16 πέταξαν πάνω απο την γενέτειρα του ιορδανού πιλότου.

Η εκδίκηση της Ιορδανίας ίσως αποδειχτεί να ειναι και η αρχή του τέλους του Ισλαμικού Κράτους καθώς η ξαφνική αντίδραση της Ιορδανίας που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκδίκηση προβλέπεται οτι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα απο την επιχείρηση (Operation Inherent Resolve) των ΗΠΑ κατα του Ισλαμικού Κράτους. Δείτε τη στιγμή που οι ΗΠΑ βομβάρδισαν την σημαία των τζιχαντιστών στην Κομπάνι!

Αν και ο υπο των ΗΠΑ συνασπισμός εχει καταφέρει να εξοντώσει πολλους στόχους, πηγές στο Πεντάγωνο λένε οτι υπήρχαν «παράπονα» για την συμμετοχή των χωρών κρατών που απειλούνται άμεσα και που ειναι ομόθρησκα κρατη στην περιοχή. Οι απειλές των ΗΠΑ κατα μιας οργάνωσης όπως ειναι το Ισλαμικό Κράτος δε μπορεί να ειναι αποτελεσματικές καθώς όπως έγραψε ο Στρατηγός Μπράντον Νιούτον τετοιου τύπου οργανώσεις χρειάζεται να έχουν την αντίδραση που οι ίδιες εφαρμοζουν στις τακτικές τους.
Συνεπώς η αντίδραση – εκδίκηση της Ιορδανίας ίσως να είναι το κλειδί στον πόλεμο κατα των τζιχαντιστών.

Πηγές – Daily Mail/TIME Magazine
Απόδοση/Επιμέλεια – OnAlert.gr