Η εκτέλεση του Οσάμα, η CIA και η εκλογή Ομπάμα

Ένα άρθρο που δημοσίευσε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς για την αλήθεια πίσω από την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν προκάλεσε την άμεση αντίδραση κύκλων της CIA!
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Σέιμουρ Χερς, ο ισχυρισμός του Λευκού Οίκου ότι ο μπιν Λάντεν εκτελέστηκε μετά από επιχείρηση των Navy Seals στο συγκρότημα κατοικιών σε περιοχή του Πακιστάν δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA, Robert Grenier, καταρρίπτει τη θεωρία του γνωστού δημοσιογράφου – ερευνητή και τονίζει ότι όσα υποστηρίζει στο άρθρο του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση στα πραγματικά γεγονότα. Με δηλώσεις του, μάλιστα, σε αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες που εμφανίζεται να έχει ο Σέιμουρ Χερς, θα μπορούσαν να προέρχονται μόνο από τα υψηλότερα κλιμάκια της CIA, πράγμα αδύνατο.

Δύο από τα μεγαλύτερα ψέματα στην υπόθεση εκτέλεσης του μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τον Χερς, είναι τα εξής:

Ο Χερς μάλιστα θεωρεί πολύ πιθανό, η «εκτέλεση» του Μπιν Λάντεν να αποτελούσε μέρος της… προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τις εκλογές του 2012.