Η μεγαλύτερη άσκηση ΠΝ στην Ευρώπη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 30 πολεμικά πλοία και 13.000 προσωπικό από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στην τελευταία άσκηση Joint Warrior, την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της χρονιάς στη βορειοδυτική Ευρώπη .

Ξεκινώντας με μια αμφίβια επίθεση σε τρία καθορισμένα σημεία στον Κόλπο νότια της περιοχής Stranraer στα νοτιο- δυτικά της Σκωτίας, περίπου 1.000 πεζοναύτες έφτασαν με αποβατικά σκάφη και ελικόπτερα τις πρώτες πρωινές ώρες για να ξεκινήσουν την «ανακατάληψη του αεροδρομίου».
Το σενάριο, αυτή την φορά, στην άσκηση που γίνεται δυο φορές τον χρόνο, ήταν η ανακατάληψη του αεροδρομίου όπου βρίσκεται το κάστρο Κένεντυ.

Πριν ξημερώσει, Βέλγοι και Ολλανδοί πεζοναύτες στο HNLMS Johan De Witt άνοιξαν ενα μονοπάτι από τη θάλασσα προς τις παραλίες με τη βοήθεια των θωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων τους. Ακολούθησαν πεζονάυτες απο το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.
Οι πεζοναύτες, στο σκοτάδι αντιμετώπισαν σκληρή αντίσταση απο τον ‘εχθρό’, τον οποίο αντιμετώπισαν χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες καπνού και εικονικές χειροβομβίδες για να εξαναγκάσουν τον ‘εχθρό’ να παραδωθεί.
Μέχρι το μεσημέρι οι πεζοναύτες είχαν ανακαταλάβει το αεροδρόμιο του κάστρου Κένεντυ και άρχισαν να ετοιμάζονται για την επομένη φάση.

Η άσκηση θα συνεχιστεί μεχρι τα τέλη της βδομάδας και η τελική επίθεση θα είναι στην περιοχή του κάστρου Έντινχαμ, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά. 
Η άσκηση Joint Warrior έχει ως στόχο να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των δυνάμεων που συμμετέχουν όπως και το εύρος των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ