Η Ρωσία ζητά απο την Συρία να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ

Η Ρωσία κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους ειδικούς του ΟΗΕ, επιτρέποντάς τους να ερευνήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τα στρατεύματα του καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες συμφώνησαν στην ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας, καθώς και για την «ασφαλή» πρόσβαση της ομάδας των ειδικών του ΟΗΕ στον τόπο της επίθεσης.

Εξάλλου η διπλωματία της Κίνας τόνισε σήμερα ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να σπεύσει να προδικάσει τα αποτελέσματα οιασδήποτε έρευνας των ειδικών του ΟΗΕ στη Συρία.

«Η ομάδα των ειδικών του ΟΗΕ βρίσκεται ήδη στη Συρία για να αρχίσει την έρευνά της και η Κίνα ελπίζει και πιστεύει ότι θα μπορέσει να συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση για την ομαλή πορεία της έρευνάς της», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Πιστεύουμε ότι πριν αποφανθεί η έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, όλες οι πλευρές πρέπει να αποφύγουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα», σημείωσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, την οποία ανήρτησε στον ιστότοπό του.