ΗΠΑ: Αεροπορία Διαστήματος για τον πόλεμο του μέλλοντος

Ο στρατηγός που εποπτεύει τις διαστημικές επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ λέει ότι οι μελλοντικοί πιλότοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πολεμήσουν εκεί, καθώς οι ΗΠΑ, προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό πάνω από τον πλανήτη.

Ο Στρατηγός John Raymond, επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι η εκπαίδευση για τις μελλοντικές διαστημικές αποστολές θα μοιάζει περισσότερο με μια μεταβατική περίοδο όπου πιλότοι προετοιμάζονται να πολεμήσουν σε άλλους τομείς επιχειρήσεων.

Ο Στρατηγός Raymond δήλωσε πως οι ΗΠΑ διαθέτον το καλύτερο προσωπικό και πλήρωμα για διαστημικές αποστολές, στο ετήσιο Συνέδριο Πολεμικής Αεροπορίας που έλαβε μέρος στην Ουάσινγκτον, ενώ προσέθεσε πως πλέον οι πιλότοι εκπαιδεύονται για κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν και αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά μιας νέας απειλής.

Αυτή η απειλή συνδυάζεται με την ανάγκη για νέα προγράμματα κατάρτισης που θέτουν τους πιλότους σε προσομοιώσεις – ασκήσεις στο διάστημα, δημιουργώντας συνθήκες πολέμου που θα επιτρέψουν στους πιλότους να μάθουν να πολεμούν στο διάστημα.

Προφανώς υπάρχει μια αμφισβήτηση για το συγκεκριμένο περιβάλλον επιχειρήσεων, όμως ένα πράγμα είναι κοινό και αυτό είναι η καλή συνεργασία και ο συντονισμός με τους συμμάχους, όπως συμβαίνει και στα πλαίσια συμβατικών πεδίων επιχειρήσεων.

Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας μελλοντικής διαστημικής δύναμης, ο Raymond δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη σύμπνοια απόψεων σε ολόκληρη την κυβέρνηση όσον αφορά την υποστήριξη των διαστημικών αποστολών.

Ο Στρατηγός Raymond συνέχισε λέγοντας πως στο παρελθόν, οι σχέσεις που είχε με τους εταίρους του ήταν σε μεγάλο βαθμό μονόδρομες. Η διοίκησή του, η οποία περιλαμβάνει περίπου 30.000 πιλότους και πληρώματα, έστειλε στρατεύματα για να ενσωματώσει το θέατρο επιχειρήσεων του διαστήματος σε διάφορες αποστολές, δίχως όμως να υπάρχει κάποιο αντίκρυσμα ή ανταπόκριση.

Γι’αυτό τόνισε πως πλέον πρέπει αυτή η σχέση με τους άλλους Κλάδους, να είναι αμφίδρομη και να υπάρχει ένας βαθμός υποστήριξης, καθώς αναγνωρίζει το γεγονός πως στο μέλλον όπως στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πολεμήσουν και για την υπεροχή στο διάστημα.

Πηγή: Military