OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δοκιμές σε νέο αντιπυραυλικό σύστημα

04/02/2016 - 11:19
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις τόσο στο βαλλιστικό, όσο και στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ αναβαθμίζουν συνεχώς την αμυντική τους ικανότητα, κατά μιας πιθανής πυραυλικής επίθεσης από την Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κάρτερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε διαδικασία επέκτασης-αύξησης του αριθμού των επίγειων πυραυλικών αντιβαλλιστικών βάσεων τους στην Αλάσκα και στη Χαβάη, από 30 σε 44, προκειμένου ν’ αναβαθμιστούν οι αναχαιτιστικές τους δυνατότητες, κατά πυραυλικών επιθέσεων. Ωστόσο, καμία παραπάνω αμυντική αναβάθμιση, δεν προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.
Σε ερώτηση για το αν η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να προσθέσει στην αντιβαλλιστική άμυνα των ΗΠΑ περισσότερα συστήματα αναχαίτισης κατά πυραυλικών επιθέσεων, πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί, απάντησε: “Για την ώρα όχι. Η υλοποίηση της στρατηγικής μας συνεχίζεται. Το σχέδιο μας, δεν έχει αλλάξει.”

Η Βόρεια Κορέα, ενημέρωσε χθες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτόξευση δορυφόρου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μια τέτοια εξέλιξη, εκτιμάται ότι αναβαθμίζει ουσιαστικά την πυραυλική τεχνολογία μακράς ακτίνας δράσης, που διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ, μετά την 4η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στις 6 Ιανουαρίου.

Η δημοσιοποίηση της εξέλιξης αυτής, προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ, που ζήτησαν την εφαρμογή σκληρότερων κυρώσεων, από αυτές που εξετάζονται στον ΟΗΕ, να υλοποιηθούν κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την πυρηνική δοκιμή του προηγούμενου μήνα.
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ τόνισε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για την ανάπτυξη των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, καθώς και του πυρηνικού οπλοστασίου της, ενώ επενδύουν με σοβαρότητα στην αναβάθμιση των αμερικανικών αντιβαλλιστικών συστημάτων, κατά ενδεχόμενης βορειοκορεατικής πυραυλικής επίθεσης.

Οι δηλώσεις Κάρτερ, έγιναν μετά την επίσκεψή του σε βάση αερομεταφοράς των Αμερικανών πεζοναυτών στο Μιραμάρ (Καλιφόρνια), όπου υποσχέθηκε την αύξηση των οικονομικών κονδυλίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ξεπερασμένων τεχνολογικά αεροσκαφών, αλλά και την επιτάχυνση των αγορών καινούργιων μαχητικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση δυνατή αντίδρασή τους, σε ελάχιστο χρόνο. Παράλληλα, τόνισε οι τόσο οι Αμερικανοί πεζοναύτες, όσο και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, είναι έτοιμες να πολεμήσουν άμεσα στην κορεατική χερσόνησο, στο πλαίσιο της στρατηγικής αποτροπής που ακολουθεί η Ουάσινγκτον, έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Στο σημείο αυτό, γίνεται αξιοσημείωτο ν’ αναφερθεί ότι η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ (USMDA), πραγματοποιίησε επιτυχή δοκιμή χερσαίου αντιπυραυλικού συστήματος την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει οι εταιρίες Boeing και Raytheon. Το σύστημα αυτό, έχει δυνατότητες κατάρριψης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), ενώ σύμφωνα με την Boeing, αναβαθμίζεται συνεχώς. Νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του, προγραμματίζονται στα τέλη του 2016. Το συνολικό οικονομικό ύψος του προγράμματος ανάπτυξης του, φτάνει στα 41 δισ δολάρια, προκειμένου να είναι ικανό να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους μακράς ακτίνας δράσης και υψηλής ταχύτητας, όπως αυτοί, που έχουν αναπτυχθεί από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Tags: ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΗΠΑΚΑΡΤΕΡΚΟΡΕΑ

Related Posts

Μπουσέρ - Ισραήλ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

25/03/2026 - 18:13
AGILE
ΚΟΣΜΟΣ

AGILE: Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής «σε χρόνο ρεκόρ»

25/03/2026 - 17:39
Ορμούζ - Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: 30 χώρες εξετάζουν την προστασία των Στενών του Ορμούζ – Οι χώρες του Κόλπου ανησυχούν για τις ιρανικές επιθέσεις

25/03/2026 - 17:27

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

AGILE: Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής «σε χρόνο ρεκόρ»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: 30 χώρες εξετάζουν την προστασία των Στενών του Ορμούζ – Οι χώρες του Κόλπου ανησυχούν για τις ιρανικές επιθέσεις

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Αρνητική η πρώτη απάντηση στο σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου – Οι 5 όροι που βάζει

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert