OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καθυστερεί η δίκη του Μάικλ Φλιν

01/02/2018 - 10:54
Share on FacebookShare on Twitter

 Οι δικηγόροι του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, αλλά και το γραφείο του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ δήλωσαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο χθες το βράδυ ότι δεν είναι έτοιμοι για τον προσδιορισμό μιας δίκης, μεταδίδει το CNN.

Η προθεσμία για την κατάθεση αναφοράς σχετικά με την κατάσταση της υπόθεσης του Φλιν λήγει σήμερα. Ωστόσο, τόσο η πλευρά του ειδικού ανακριτή, όσο και η πλευρά των συνηγόρων του ζήτησαν μία παράταση μέχρι την 1η Μαΐου του 2018.

Της εξέλιξης αυτής, είχε προηγηθεί η υπόθεση του πρώην συμβούλου για θέμα εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος. Την υπόθεση αυτή, εποπτεύει επίσης, ο ειδικός ανακριτής Μάλερ, ενώ έχει χορηγηθεί προθεσμία μέχρι τα μέσα Απριλίου, προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα της δίκης που θ’ ακολουθήσει.
Οι παρατάσεις που έχουν χορηγηθεί στις δύο περιπτώσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάλερ δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από την άνοιξη.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η δημοσιοποίηση δικαστικών εγγράφων γνωστοποίησε ότι ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του, για ψευδή κατάθεση στο FBI κι αναφορικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.
Τον Δεκέμβριο, ο Φλιν παραδέχτηκε επίσης, ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI, ενώ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την ομάδα έρευνας του ειδικού ανακριτή Μάλερ. Ο Φλιν διερευνάται για τις επιχειρηματικές σχέσεις που είχε με την Ρωσία παρέχοντας υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, οι οποίες, δεν είχαν δηλωθεί όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ο ίδιος, ερευνάται για τις επικοινωνίες που είχε κατά την περίοδο μεταβίβασης της εξουσίας στον πρόεδρο Τραμπ, με τον (τότε) πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ. Ο Φλιν αποπέμφθηκε από τα καθήκοντα του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε παραπλανήσει τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με την Ρωσία.

Στο μεταξύ, ο πρώην εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του Τραμπ, Μαρκ Κοράλο είχε ανησυχία ότι η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χικς, θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης, μετά από σχόλιο που φέρεται να έχει κάνει για τα ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και των Ρώσων. Στο ζήτημα αυτό, κι αναφορικά με το σχόλιο της Χικς αναφέρθηκε η εφημερίδα “The New York Times.”

Η Χικς φέρεται να είπε στον πρόεδρο Τραμπ στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Τραμπ Τζούνιορ “δεν θα δημοσιευτούν ποτέ,” ενώ ο Κοράλο αναμένεται ν’ αναφερθεί στην συζήτηση αυτή, στην κατάθεση που θα δώσει στον ειδικό ανακριτή Μιούλερ.

Το CNN ανέφερε προηγούμενα, ότι ο Κοράλο έχει προγραμματιστεί να δώσει κατάθεση στην ομάδα έρευνας του Μάλερ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση του θέματος. Αναμένεται επίσης, ότι ο ειδικός ανακριτής θα τον ρωτήσει για την συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ που έγινε στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) κι αναφορικά με την συγγραφή της πρώτης (παραπλανητικής) ανακοίνωσης για τον συνάντηση μεταξύ του Τραμπ Τζούνιορ και Ρώσων που έγινε στον Πύργο Τραμπ, τον Ιούνιο του 2016.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Κοράλο ανησυχούσε για την στάση της Χικς και τα όσα είπε τα οποία απέδιδε είτε σε αφέλεια, είτε σε πρόθεση αναφορικά με την μη παράδοση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην ομάδα έρευνας του Μιούλερ.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Χικς αρνήθηκε ότι η ίδια έχει πει κάτι παρόμοιο, σε δήλωσή του, στο CNN. “ Όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι γνωρίζουν δεν συνηθίζω να σχολιάζω ερωτήσεις των ΜΜΕ. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πρέπει ν’ απαντήσω. Η ίδια, δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Η ιδέα ότι η Χόουπ Χικς πρότεινε την απόκρυψη ή την καταστροφή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή άλλων εγγράφων, είναι ολικά ανυπόστατη,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Τρουτ, δικηγόρος της Χικς.

Στην συνάντηση που έγινε στον Πύργο Τραμπ, συμμετείχαν ο Τραμπ Τζούνιορ, ο γαμπρός του Τραμπ Τζάρετ Κούσνερ κι ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ. Η συνάντηση αυτή, έγινε με μία δικηγόρο από την Ρωσία για την οποία ο Τραμπ Τζούνιορ πίστευε ότι θα του παρέδιδε επιβαρυντικές πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον. Η ίδια συνάντηση έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο του Μάλερ, όσο και των ερευνών που διεξάγονται για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, από το Κογκρέσο.

Πηγή: CNN

Tags: ΗΠΑΜΑΙΚΛ ΦΛΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

27/03/2026 - 09:32
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

27/03/2026 - 09:17
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

27/03/2026 - 08:51

Διαβάστε Επίσης

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert