ΗΠΑ: Κόντρα Υπουργείου Άμυνας και Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για τους μετανάστες

«‘Ακυρο» του Πενταγώνου στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για το αίτημα ώστε να αναπτυχθεί ο Στρατός στα σύνορα με το Μεξικό για να διακόψουν την ροή καραβανιών μεταναστών από την Κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας να στείλει στρατιώτες στα νότια σύνορα. Το Πεντάγωνο απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, σύμφωνα με το CNN.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είχε επιφορτιστεί από το Λευκό Οίκο να αναλάβει τον έλεγχο της κυκλοφορίας στα σύνορα του Μεξικού, σε περίπτωση που το καραβάνι μεταναστών φτάσει στα σύνορα των ΗΠΑ.

Παρόλο που το Πεντάγωνο απέρριψε το αίτημα, συμφώνησε να παρέχει αεροπορική επιτήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη στη φρουρά των συνόρων, καθώς και ιατρικό προσωπικό και μηχανικούς, σύμφωνα με το CNN.

Η απαίτηση, ωστόσο, για στρατεύματα με όπλα απορρίφθηκε από το Υπουργείο Άμυνας καθώς, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο οι στρατιώτες δεν είχαν την εξουσία να διεξάγουν αποστολή αυτού του είδους χωρίς να λάβουν πρώτα συγκεκριμένη εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο. 

Πηγή: Sputnik