OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

21/08/2018 - 20:30
Share on FacebookShare on Twitter
Νέες κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία επέβαλαν οι ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το όσα αναφέρονται στην εισήγηση που έκανε η αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών Σιγκάλ Μάντελκερ στις ακροάσεις της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε επίσης κυρώσεις σε δύο Ρώσους πολίτες, τρεις ρωσικές εταιρείες –εκ των οποίων δύο ναυτιλιακές– και έξι πλοία με ρωσική σημαία, επειδή μεταφέρουν πετρελαιοειδή στην Βόρειο Κορέα παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ και επειδή συνδέονται με δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κυβερνοχώρο. Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης και σε μια σλοβακική εταιρεία.

Πρόκειται για την ρωσική εταιρεία Vela Marine Ltd με έδρα την Αγία Πετρούπολη και την σλοβακική εταιρεία Lacno S.R.O με έδρα την Σλοβακία, τις ναυτιλιακές εταιρείες Pirmorye Maritime Logistics Co.Ltd και GudzonShipping Co LLC και τα έξι πλοία: Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot και Sevastopol.

«Ο ενέργειες του (αμερικανικού) υπουργείου Οικονομικών είχαν ευρύτατες συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα των φυσικών και νομικών προσώπων που εθίγησαν από αυτές, περιλαμβανομένης της δέσμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει η εισήγηση.

Οι συνέπειες των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων γίνονται αισθητές περάν των φυσικών και νομικών προσώπων στις οποίες έχουν επιβληθεί, δήλωσε η Μάντελκερ στην εισήγηση της. .

«Οι δυτικές κυρώσεις και η γεωπολιτική ένταση που επακολούθησε, αύξησαν τα επίπεδα της ασάφειας και άρχισαν να φρενάρουν τις εσωτερικές και ξένες επενδύσεις στην Ρωσία. Στον ενεργειακό τομέα οι κυρώσεις μας περιόρισαν τις βασικές επενδύσεις στα έργα εξόρυξης, που είναι αναγκαίες για να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ρωσία. Γενικά οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ρωσία έπεσαν από το 2013 περισσότερο από το 5%, ενώ αισθητή ήταν η μείωση των άμεσων επενδύσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες μειώθηκαν από το 2013 κατά 80%», δήλωσε η Μάντελκερ.

Η Μαντέλκερ δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να σκληρύνει το ισχύον καθεστώς των κυρώσεων κατά της Μόσχας εάν δεν αλλάξει την πολιτική της.

«Αν και οι καταστροφικές ενέργειες από μέρους της Ρωσίας συνεχίζονται, πιστεύουμε ότι ο τυχοδιωκτισμός της αναμφίβολα περιορίζεται, καθώς κατανοεί ότι μπορούμε να προκαλέσουμε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πόνο, αξιοποιώντας τον ισχυρό κρατικό μας μηχανισμό και θα το πράξουμε αυτό χωρίς ταλαντεύσεις, εάν η συμπεριφορά της δεν αλλάξει ουσιαστικά και εμφανώς» , παρατήρησε η Μαντελκερ.

Κατά την άποψη της οι αμερικανικές κυρώσεις προκάλεσαν «σοβαρή ζημιά» στην Ρωσία, ενώ επεσήμανε ότι η σημασία αυτής της πολιτική των κυρώσεων «πρέπει να αξιολογείται από την άποψη των συνεπειών της». Παράλληλα ισχυρίσθηκε ότι «οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο σκέφτονται να αποστασιοποιηθούν από τους Ρώσους που υπόκεινται σε κυρώσεις».

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣΗΠΑΚΥΡΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

08/02/2026 - 16:56
Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

08/02/2026 - 12:51
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

08/02/2026 - 12:04

Διαβάστε Επίσης

Εκσυγχρονισμός M113: Elbit και Rafael οι βασικοί «μνηστήρες» – Τα προαπαιτούμενα και η εγχώρια συμμετοχή

Καιρός σήμερα: Βροχερό σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1950 αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί στην χώρα λόγω του Εμφυλίου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Top News

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συγκινήθηκε στον «αέρα» μιλώντας για τις μητέρες - Έχασε πρόσφατα τη δική του

Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία διοργάνωσαν γενέθλιο πάρτι για τον γιο του - Η εντυπωσιακή τούρτα με τους σούπερ ήρωες

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά από ατύχημα - Χειρουργήθηκε στα χέρια

Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε από την Άνδρο και φωτογραφήθηκε στο πλοίο από την κόρη της Μαρίνα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert