ΗΠΑ: Ο Άστον Κάρτερ νέος Υπουργός Άμυνας

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον Ashton Carter (Άστον Κάρτερ) ως τον επόμενο υπουργό Άμυνας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα

Ηταν ευρέως αναμενόμενο ότι ο 60χρονος Κάρτερ, θα έπερνε την ψήφο της Γερουσίας για την θέση του Υπουργού Άμυνας, κατι που τελικά επιβεβαιώθηκε με 93 ψήφους υπέρ και 5 κατά, χθες, Πεμπτη.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο κ. Κάρτερ υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, να μειώσει το κόστος των νέων όπλων και να επιβεβαιώσει οτι οι νέες τεχνολογίες θα φτάνουν στα αμερικανικά στρατεύματα γρηγορότερα, όπως ανέφερε το Reuters.

Είπε επίσης ότι έκλινε υπέρ της παροχής όπλων στην Ουκρανία, αλλά αργότερα προειδοποίησε ότι η επικέντρωση των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει την κρίση, πρέπει να παραμείνει στην οικονομική και πολιτική πίεση προς την τη Ρωσία.

Ο κ Κάρτερ θα είναι ο τέταρτος υπουργός Άμυνας του κ Ομπάμα, διαδεχόμενος τον τσάκ Χέιγκελ (Chuck Hagel), ο οποίος παραιτήθηκε υπό πίεση στο τέλος του περασμένου έτους.

Πηγή – Independent
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert