ΗΠΑ: Παρελθόν από το Πεντάγωνο ο Ναύαρχος McRaven

Το Πεντάγωνο με ανακοίνωση του ανέφερε ότι ο Ναύαρχος William «Bill» McRaven, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αποστολής που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραιτήθηκε από τη θέση του στην Επιτροπή Άμυνας του Πενταγώνου τον περασμένο μήνα, λίγες μέρες μετά από επικριτικά σχόλια του προς τον Πρόεδρο Τραμπ.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, ο Ναύαρχος παραιτήθηκε από τη θέση του στο Συμβούλιο Άμυνας για την Καινοτομία, η οποία είναι μια ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή στο Πεντάγωνο που ειδικεύεται σε θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η παραίτηση ήρθε τέσσερις ημέρες μετά τα επικριτικά σχόλια που έκανε για τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος είχε ανακαλέσει την διαβάθμιση ασφαλείας του πρώην διευθυντή της CIA John Brennan, με τον οποίο ο Συνταγματάρχης διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις και εκτιμούσε αναφορικά με το έργο του.

Ειδικότερα, ο Ναύαρχος McRaven, είχε δηλώσει πως θεωρούσε τιμή του να ανακληθεί και η δική του διαβάθμιση ασφαλείας, για να μπορεί και αυτός με τη σειρά του να επικρίνει τον Αμερικανό Πρόεδρο, προσθέτοντας, πως οι πράξεις του, όχι μόνο τους εκθέτουν διεθνώς, αλλά πολώνει και την αμερικανική κοινωνία.

Τέλος, είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ και στο παρελθόν, λέγοντας ότι δεν βλέπει στον Αμερικανό Πρόεδρο τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν έναν ηγέτη που εμπνέει τον λαό του και υπόδειγμα συμπεριφοράς.

Ο Ναύαρχος McRaven, ήταν επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων από το 2011 έως το 2014 και επέβλεψε την αποστολή του 2011 που σκότωσε τον πρώην επικεφαλή της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Πηγή: ABC News