Η Γαλλία και η Αίγυπτος πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο

Αιγυπτιακές και γαλλικές ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 6 Αυγούστου με πολεμικές φρεγάτες, για να ενισχύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου, η ναυτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο βόρειο κομμάτι της Μεσογείου από τη γαλλική φρεγάτα «Jean Bart» και την αιγυπτιακή φρεγάτα «Damietta».

Η «Jean Bart» είναι μια αντι-αεροπορική φρεγάτα κατηγορίας Cassard του γαλλικού ναυτικού. Ο πρωταρχικός ρόλος του πλοίου Jean Bart είναι να παρέχει κάλυψη αέρα για ένα τον ναυτικό στόλο. Οι φρεγάτες Cassard είναι οπλισμένες με έναν εκτοξευτή Mk 13 για 40 αντιαεροπορικούς πυραύλους SM-1MR. Οι πύραυλοι έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν στόχο σε απόσταση 46 χιλιομέτρων (29 μίλια).

Η «Damietta» είναι φρεγάτα κατηγορίας Knox, τα οποία είναι πρώην πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που παραμένουν, επί του παρόντος, σε υπηρεσία από τις ναυτικές δυνάμεις της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν), του Μεξικού, της Τουρκίας, της Ταϊλάνδης και της Αιγύπτου. Οι φρεγάτες της κατηγορίας Knox είναι ικανές για μια σειρά αποστολών, όπως η καταπολέμηση του υποβρυχίου πολέμου (ASW), η προστασία της εμπορικής ναυτιλίας και οι επιχειρήσεις άμυνας των ακτών.

Πηγή: NR