OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέση Ανατολή «στο χείλος του χάους» : Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στο Ισραήλ εν αναμονή επίθεσης από το Ιράν

12/04/2024 - 21:16
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Οι απειλές για ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι «αξιόπιστες» και «πραγματικές», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας» και οι ΗΠΑ σκοπεύουν «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί», δήλωσε επίσης ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η Wall Street Journal, το Ιράν αναμένεται να επιτεθεί στο Ισραήλ τις ερχόμενες 24 ως 48 ώρες.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που έχουν προκαλέσει οι απειλές του Ιράν, είναι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των IDF, στρατηγού Χέτρζι Χαλεβί, και του διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CENTCOM).

IDF Chief of the General Staff, LTG Herzi Halevi, and @CENTCOM Commander, General Michael Erik Kurilla, completed a comprehensive situational assessment with IDF officials on the IDF’s readiness for defensive and offensive operations in all scenarios.

“The IDF continues to… pic.twitter.com/3UovhKc6Sl

— Israel Defense Forces (@IDF) April 12, 2024

Η συνάντηση αφορούσε την ετοιμότητα των IDF για αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις σε όλα τα σενάρια. «Οι IDF συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τι συμβαίνει στο Ιράν και σε διάφορα πεδία, προετοιμάζοντας συνεχώς να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες και πιθανές απειλές σε συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ», ανέφερε ο Αρχηγός των IDF.

Πρόσθεσε  ότι δεν υπάρχουν ακόμη αλλαγές στις οδηγίες προς τους αμάχους, παρά την κατάσταση συναγερμού που βρίσκεται η χώρα για επικείμενη ιρανική επίθεση. «Εάν υπάρξουν αλλαγές, θα ενημερώσουμε το κοινό αμέσως», είπε ο Χαγκάρι. «Είμαστε σε πόλεμο τους τελευταίους έξι μήνες και αντιμετωπίσαμε όλες τις υπάρχουσες απειλές. Η άμυνά μας είναι έτοιμη και ξέρει πώς να χειριστεί κάθε απειλή ξεχωριστά», τόνισε. και κατηγορεί το Ιράν ότι «κλιμάκωσε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή» εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Παράλληλα, το ισραηλινό μέσο Channel 14 μεταδίδει ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πιθανότατα ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke, έφτασε στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ για να βοηθήσει στην αναχαίτιση πυραύλων και drones που μπορεί να εκτοξευθούν από τους Φρουρούς της Επανάστασης ή άλλες ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία IDF

Tags: IDFΗΠΑΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Related Posts

Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

17/12/2025 - 21:48
Νετανιάχου - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

17/12/2025 - 21:14
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

17/12/2025 - 19:50

Διαβάστε Επίσης

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

HUMVEE Hawkeye: Το Κόσοβο αγοράζει αμερικανικά πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς των 105 χιλιοστών

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert