Η Ρωσία και ο Πούτιν θα πληρώσουν την υποστήριξή τους στη Χαμάς, «υπόσχεται» ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ [vid]

Δεν είναι μόνον ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που σε διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό συνέκρινε την Χαμάς και την Ρωσία του Πούτιν ως δύο δυνάμεις που θέλουν να αφανίσουν εντελώς μια γειτονική τους δημοκρατία.

Και το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ στο Ισραήλ, Αμίρ Ουάιτμαν, – κατά πολλούς το Νο 2 στο κόμμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου – ανέφερε πως η Ρωσία και ο Πούτιν θα πληρώσουν το τίμημα της υποστήριξής τους στην Χαμάς.

Έχει ίσως μια επιπλέον σημασία ότι ο Ουάιτμαν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, το οποίο έχει αποκλειστεί από πολλές δυτικές χώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επειδή «προήγαγε τη ρωσική προπαγάνδα».

Ο Ουάιτμαν δήλωσε σε έντονο ύψος πως ο λαός του Ισραήλ δεν πρόκειται να ξεχάσει την υποστήριξη της Χαμάς και της Χεζμπολάχ από τη Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μόλις το Ισραήλ εξαλείψει την Χαμάς, θα στρέψει όλο του το ενδιαφέρον στην στήριξη της Ουκρανίας μέχρι τη νίκη της επί της Ρωσίας.