«Η ρωσική επίθεση στη δυτική Ουκρανία είχε στόχο Ουκρανούς πιλότους που ετοιμάζονταν να εκπαιδευτούν στα F-16»

Η αεροπορική βάση στο Σταροκοστιαντίνιφ πριν τη ρωσική επίθεση.

Η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal προς την κατεύθυνση της περιφέρειας Ιβάνο-Φρανκίφσκ στη δυτική Ουκρανία και μόνο ένας αναχαιτίσθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, στόχος της σημερινής επίθεσης ήταν μια αεροπορική βάση, στην οποία βρίσκονταν πιλότοι που ετοιμάζονταν να φύγουν στο εξωτερικό και να εκπαιδευτούν στη χρήση των δυτικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Το αεροδρόμιο στην περιοχή Ιβάνο-Φρανκίφσκ βρέθηκε στο στόχαστρο του εχθρού, όπως και οι νεαροί πιλότοι μας, που σύντομα θα έφευγαν για εκπαίδευση. Οι νέοι πιλότοι θα πήγαιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που θα τους εκπαίδευαν σε έναν νέο τύπο αεροσκάφους, δυτικής τεχνολογίας, όπως το F-16», είπε ο Ιγκνάτ στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Έτσι, ο εχθρός θέλησε να χτυπήσει τη νεολαία μας, στερώντας μας έτσι τις προοπτικές για περαιτέρω επανεξοπλισμό με τα τελευταία δυτικά μοντέλα τεχνολογίας».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Ρωσία χτύπησε άλλη μια αεροπορική βάση στο Σταροκοστιαντίνιφ στη Δυτική Ουκρανία, η οποία φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη Su-24, εξοπλισμένα με πύραυλους Storm Shadow που έχουν σταλεί από την Βρετανία.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda