Η Ρωσία θα διεκδικήσει 4 τρις ευρώ από τη Γερμανία ως «πολεμικές επανορθώσεις»!

Ρωσική “επίθεση” στην Γερμανία. Στον απόηχο της τηλεφωνικής συνομιλίας Πούτιν-Τσίπρα γίνεται γνωστό ότι η Ρωσία αποφάσισε να διεκδικήσει από την Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις που μπορεί να φθάσους και τα 4 τρις ευρώ!!!

Δεν είναι προφανώς τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να γίνουν γνωστές οι προθέσεις της Μόσχας. Ο “πόλεμος” στην Ευρώπη βρίσκται σε πλήρη εξέλιξη και η Μόσχα δείχνει διατεθειμένη να αντιπαρατεθεί ξανά με το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Σύγχρονη Ρωσία “η Βουλή θα συγκροτήσει ειδική Επιτροπή για να επανεξετάσει τη ζημιά που προκάλεσε η Γερμανία στην ΕΣΣΔ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στον ρωσικό Τύπο δημοσιεύθηκε πληροφορία ότι η Ρωσία θα απαιτήσει πολεμικές αποζημιώσεις, ύψους 3-4 τρις. ευρώ”!

Όπως λένε ειδικοί επί του θέματος με τη Συμφωνία της Γιάλτας, η Σοβιετική Ένωση είχε λάβει επανορθώσεις από τη Γερμανία αλλά επρόκειτο κυρίως για “επανορθώσεις σε είδος” και όχι σε χρήμα.Παρόλα αυτά ακόμη και Ρώσοι καθηγητές και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πρωτοβουλια αυτή δεν θα έχει καμία τύχη και το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αυξήσει την “ρωσοφοβία” που ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην Δύση.

Προφανώς η κίνηση δεν έχει σκοπό την είσπραξη των χρημάτων,αλλά να στείλει ένα μήνυμα προς το Βερολίνο ότι η Μόσχα δεν θεωρεί ότι η “φιλική σχέση” με την Γερμανία υφίσταται.