Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας κατά του Νικολάς Μαδούρο

Η επίθεση κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έγινε στις 5:30 μ.μ. τοπική ώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για τους εορτασμούς της 81ης επετείου της Εθνικής Φρουράς της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά στην κρατική τηλεόραση, η κάμερα που κινηματογραφούσε τον Νικολάς Μαδούρο, άρχισε να κουνιέται. Στο πλάνο φαίνεται ο Μαδούρο να κοιτάει στον αέρα, καθώς η σύζυγός του, η Cilia Flores, αγκαλιάζει και φτάνει για έναν άλλο υπάλληλο να στηρίξει τον εαυτό της.

Η απευθείας εικόνα διακόπτεται, αλλά διακρίνεται η φωνή του Προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος φαίνεται ότι προσπάθησε να ολοκληρώσει την ομιλία του. Ταυτόχρονα ακούγονται φωνές από το παρασκήνιο για να εγκαταλείψουν το σημείο όσοι βρίσκονταν εκεί. 

Η ροή βίντεο δείχνει έπειτα φιγούρες ντυμένες με μαύρο σπάζοντας μέσα από ένα φράγμα από το περιθώριο ενός φαρδιού δρόμου, όπου εκατοντάδες ομοιόμορφα φύλακες είναι διατεταγμένοι στο σχηματισμό. Οι αριθμοί σε μαύρο τρέχουν προς τους φρουρούς, οι οποίοι απότομα διαφεύγουν πανικού.

Στη συνέχεια η μετάδοση διακόπτεται. Σε ένα δεύτερο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα, μια γυναίκα γυρίστηκε την τελετή από ένα κτίριο πάνω και λέει ότι άκουσε δύο εκρήξεις.

«Τρέξιμο σαν αρουραίους», λέει η γυναίκα, αναφερόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους. «Όλα αυτά τα φανταχτερά αυτοκίνητα των συνδεδεμένων ελίτ προσπαθώντας να φύγουν ταυτόχρονα.»