OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με drones

03/02/2022 - 20:26
F-16
Share on FacebookShare on Twitter

Μια σχεδόν άγνωστη οργάνωση ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των ΗΑΕ, προκαλώντας νέα ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης, μετά και τα πλήγματα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε αυτήν την πλούσια χώρα του Κόλπου, τις τελευταίες ημέρες.

Η οργάνωση Αλουιγιάτ αλ Ουάαντ αλ Χακ (δηλαδή «Ταξιαρχίες της Δίκαιης Επαγγελίας», στα αραβικά), η οποία φέρεται να διατηρεί δεσμούς με ένοπλες, φιλοϊρανικές ομάδες στο Ιράκ, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα ξημερώματα της Τετάρτης εναντίον των ΗΑΕ. «Ο λαός της αραβικής χερσονήσου εξαπέλυσε επίθεση στα Εμιράτα του Κακού, τα ξημερώματα» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι αρχές των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν ότι αναχαίτισαν και κατέστρεψαν «τρία εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη» που είχαν μπει στον εναέριο χώρο τους, χωρίς να αποδώσουν την επίθεση αυτή στους Χούθι της Υεμένης. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τρεις επιθέσεις εναντίον των ΗΑΕ, τον Ιανουάριο, οι Χούθι δεν ανέλαβαν την ευθύνη για εκείνην την Τετάρτης.

«Η Αλουιγιάτ αλ Ουάαντ αλ Χακ θα συνεχίσει να εξαπολύει πλήγματα μέχρις ότου τα Εμιράτα να σταματήσουν να αναμιγνύονται στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής, κυρίως στην Υεμένη και το Ιράκ», πρόσθεσε η οργάνωση αυτή, προειδοποιώντας ότι οι επόμενες επιθέσεις θα είναι «πιο οδυνηρές».

«Ευχαριστούμε το ελεύθερο Ιράκ και τους μουτζαχεντίν του», έγραψε στο Twitter, μετά την επίθεση, ένα στέλεχος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Άλι αλ Χούθι. Λίγο αργότερα, η ανάρτηση αυτή κατέβηκε.

Η οργάνωση είχε «χτυπήσει» ξανά τα ΗΑΕ στις αρχές του 2021

Οι αρχές των Εμιράτων δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για την ανάληψη της ευθύνης από την Αλουιγιάτ. Αυτή η «άγνωστη» οργάνωση, σύμφωνα με μια πηγή των Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ (ένοπλη, φιλοϊρανική, ιρακινή οργάνωση), είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας τον Ιανουάριο του 2021. Τότε, οι Χούθι είχαν αρνηθεί κάθε ευθύνη.

Αντιδρώντας σε αυτήν την εξέλιξη, ο σιίτης ιερωμένος Μοκτάντα Σαντρ, ορκισμένος εχθρός των φιλοϊρανικών παρατάξεων του Ιράκ, καταδίκασε «τους εκτός νόμου τρομοκράτες που επιδιώκουν να ωθήσουν το Ιράκ σε έναν επικίνδυνο περιφερειακό πόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο μια χώρα του Κόλπου».

Νωρίτερα σήμερα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία IRNA του Ιράν και WAM των ΗΑΕ μετέδωσαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και Σεΐχ Αμπντουλάχ μπιν Ζάγιεντ, συζήτησαν τηλεφωνικά για την κρίση στην Υεμένη και άλλα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος».

Ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ καταδίκασε «τις τρομοκρατικές επιθέσεις» των Χούθι και επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή και να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Υεμένη. Από την πλευρά του, ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ότι «η παρουσία του σιωνιστικού καθεστώτος είναι απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια», αναφερόμενος στην εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με ορισμένες χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / AFP | Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΧΟΥΘΙΗΑΕΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΥΕΜΕΝΗ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

19/03/2026 - 21:01
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

19/03/2026 - 20:47
Τουρκία - Γκιουλέρ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

19/03/2026 - 20:08

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά κοιτάσματα και εκείνος συμφώνησε»

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert