OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

IDF για τους πυροβολισμούς κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας: Στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά «αρκετών υπόπτων» που πλησίαζαν απειλητικά

08/03/2024 - 12:54
IDF
Share on FacebookShare on Twitter

Μια πρώτη έρευνα της τραγωδίας που συνέβη στις 29 Φεβρουαρίου στη Γάζα όπου 115 άνθρωποι, σύμφωνα με την Χαμάς, σκοτώθηκαν γύρω από κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στο οποίο όρμησε το πεινασμένο πλήθος, δείχνει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες «πυροβόλησαν συγκεκριμένα κατά αρκετών υπόπτων», ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός στρατός (IDF).

«Η έρευνα που έγινε από τη διοίκηση αποκάλυψε ότι τα (ισραηλινά) στρατεύματα δεν πυροβόλησαν κατά του κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά πυροβόλησαν κατά αριθμού υπόπτων που πλησίαζαν (τους Ισραηλινούς στρατιώτες) και αποτελούσαν απειλή», έγραψε ο IDF σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με μάρτυρα που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο εκείνη την ημέρα, οι βιαιότητες ξέσπασαν ενώ χιλιάδες απεγνωσμένοι άνθρωποι που αναζητούσαν τροφή είχαν συγκεντρωθεί στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Καθώς πέρασε αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, «χιλιάδες άνθρωποι όρμησαν στα φορτηγά» και «οι (παρόντες ισραηλινοί) στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους διότι κάποιοι πλησίαζαν πολύ κοντά στα άρματα», σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή.

Το βράδυ εκείνης της ημέρας, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του IDF, επέμεινε στο γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός προστάτευε την αυτοκινητοπομπή για να της επιτρέψει να φθάσει με ασφάλεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για άμεσο λιμό ύστερα από πέντε μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όλοι από ισραηλινά πυρά, στην τραγωδία της 29ης Φεβρουαρίου, οι συνθήκες της οποίας κάθε άλλο παρά ξεκάθαρες είναι και η οποία προκάλεσε διεθνές κύμα οργής.

Αλλά σύμφωνα με τον IDF, η αυτοκινητοπομπή, που δέχθηκε επίθεση γύρω στις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε παράκτια οδό στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, «λεηλατήθηκε» από «πλήθος περίπου 12.000 κατοίκων της Γάζας».

«Κατά τη διάρκεια της λεηλασίας, υπήρξαν περιστατικά που προκάλεσαν σημαντικό πλήγμα σε αμάχους, από το ποδοπάτημα και το γεγονός ότι άνθρωποι χτυπήθηκαν από φορτηγά», ανέφερε ο στρατός. Επιπλέον, «δεκάδες κάτοικοι της Γάζας προχώρησαν στην κατεύθυνση των (ισραηλινών) στρατευμάτων που ήταν κοντά, έως και κάποια μέτρα από αυτά, δημιουργώντας έτσι μια πραγματική απειλή» για τους στρατιώτες.

«Σε αυτή τη φάση, οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές για να κρατήσουν τους υπόπτους σε απόσταση. Καθώς οι ύποπτοι συνέχισαν να προχωρούν προς εκείνους, τα στρατεύματα πυροβόλησαν συγκεκριμένα κατά αρκετών υπόπτων για να εξαλείψουν την απειλή», ανέφερε η ανακοίνωση του IDF, χωρίς να διευκρινίζει τον πιθανό αριθμό των νεκρών που προκλήθηκαν από τα πυρά αυτά, ή των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε ποδοπάτημα ή χτυπήθηκαν θανάσιμα από τα φορτηγά.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: IDFΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΧΑΜΑΣ. ΓΑΖΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ: Τα στρατηγικής αξίας νησιά του Ιράν που «γλυκοκοιτάζουν» οι ΗΠΑ

27/03/2026 - 14:56
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Δεν ζήτησε ο Πούτιν χρήματα από επιχειρηματίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτοί προσφέρθηκαν

27/03/2026 - 14:21
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Τα πλήγματα εναντίον του Ιράν θα κλιμακωθούν, η Τεχεράνη θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

27/03/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ: Τα στρατηγικής αξίας νησιά του Ιράν που «γλυκοκοιτάζουν» οι ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Δεν ζήτησε ο Πούτιν χρήματα από επιχειρηματίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτοί προσφέρθηκαν

Ισραήλ: «Τα πλήγματα εναντίον του Ιράν θα κλιμακωθούν, η Τεχεράνη θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

Γαλλία: Αν οι ΗΠΑ στείλουν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν, η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επιδεινωθεί

Δαβάκης: «Τα ΕΑΣ Λαυρίου λειτουργούν με ασφάλεια, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας»

Tomahawk: Πάνω από 850 πυραύλους cruise έχουν εκτοξεύσει οι ΗΠΑ – Εξαντλείται το απόθεμα

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη - Ακραίο σενάριο για μετεωρολογική βόμβα

Κωνσταντινούπολη: Ο κούκλος καστανάς που έγινε το viral αξιοθέατο

Γιώργος Λιάγκας κατά Όλγας Κεφαλογιάννη: «4,5 χρονών παιδάκια θα κληθούν να πουν στο δικαστήριο με ποιον περνούν καλύτερα;»

Αντώνης Νικοπολίδης: Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο υπήρχαν κάποιες εντάσεις μέσα στο σπίτι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert