Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF) έδωσαν σήμερα 29/7/2025 στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να δείχνει ένοπλους άνδρες της Χαμάς να λεηλατούν την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.
Το βίντεο των IDF έρχεται ως «απάντηση» στις καταγγελίες ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί την πείνα ως μέτρο εξάλειψης των Παλαιστινίων. Δημοσιοποιείται δε μία ημέρα μετά την δήλωση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι πως εφαρμόζουμε εκστρατεία πείνας στη Γάζα. Τι κραυγαλέο ψέμα. Δεν υπάρχει καμία πολιτική πείνας στη Γάζα και δεν υπάρχει πείνα στη Γάζα».
Όπως αναφέρουν πηγές των IDF, «τις τελευταίες εβδομάδες, η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς έχει διαδώσει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με μια σκόπιμη εκστρατεία λιμοκτονίας στη Γάζα».
Στο βίντεο που γυρίστηκε στις 25 Ιουλίου 2025, φαίνονται άνδρες που φέρονται να είναι μέλη της Χαμάς να παίρνουν με την απειλή όπλων το φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για τους πολίτες της Γάζας.
«Σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς της Χαμάς ότι τα άτομα στο βίντεο είναι προσωπικό ασφαλείας, είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτες της Χαμάς που έφτασαν να εκμεταλλευτούν τη βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας», αναφέρουν οι IDF.
“Where’s the aid?”
🎥 Footage from just 4 days ago shows Hamas terrorists looting an aid truck, this is the same organization spreading false claims about a deliberate starvation campaign in Gaza. Make it make sense. pic.twitter.com/lG0tRLIltS
— Israel Defense Forces (@IDF) July 29, 2025
«Ακόμη και όταν η βοήθεια παραδίδεται στη Γάζα η Χαμάς την αρπάζει για δική της χρήση, αγνοώντας κατάφωρα τις ανάγκες του πληθυσμού.
Αυτό το υλικό είναι περαιτέρω απόδειξη ότι η Χαμάς είναι το πρωταρχικό εμπόδιο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της ταινίας της Γάζας», προσθέτουν οι πηγές των IDF.
IDF footage shows Hamxs militants looting aid shipment
Not surprising pic.twitter.com/dn0rDa8CA7
— Open Source Intel (@Osint613) July 29, 2025




