ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν από τον Σεπτέμβριο πλήγματα εναντίον ταχύπλοων που φέρονται να μεταφέρουν ναρκωτικά, στα οποία έχουν σκοτωθεί 87 άνθρωποι.

Onalert Newsroom
ΗΠΑ - ναρκωτικά

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν χθες Πέμπτη 4/12/2025 ταχύπλοο το οποίο κατ’ αυτές μετέφερε ναρκωτικά σε διεθνή ύδατα στον ανατολικό Ειρηνικό, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σ’ αυτό.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι το σκάφος μετέφερε ναρκωτικά και κινείτο κατά μήκος γνωστής θαλάσσιας οδού λαθραίας μεταφοράς στον ανατολικό Ειρηνικό», ανέφερε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Νότια Αμερική (SOUTHCOM, «νότια διοίκηση»), αναρτώντας αποχαρακτηρισμένο απόσπασμα βίντεο από το αεροπορικό πλήγμα, διάρκειας 21 δευτερολέπτων, στο οποίο εικονίζεται σκάφος καθώς σχίζει τα νερά με ταχύτητα, πριν από ισχυρή έκρηξη.

«Τέσσερις άρρενες ναρκωτρομοκράτες πάνω στο σκάφος σκοτώθηκαν», σύμφωνα με την ανακοίνωση της SOUTHCOM.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν από τον Σεπτέμβριο πλήγματα εναντίον ταχύπλοων, στα οποία έχουν σκοτωθεί –με βάση τις ανακοινώσεις της Ουάσιγκτον– 87 άνθρωποι, ιδίως στην Καραϊβική. Ουδέποτε έχουν παρουσιαστεί αποδείξεις για τη σχέση των σκαφών με τη διακίνηση παράνομων ουσιών.

Ολοένα περισσότερες φωνές υψώνονται εναντίον των πληγμάτων αυτών από τον Σεπτέμβριο, καθώς η νομιμότητά τους αμφισβητείται από ειδικούς και τον ΟΗΕ.

Στην καρδιά της πολεμικής βρέθηκε πρόσφατα επιχείρηση κατά την οποία οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν δεύτερο πλήγμα εναντίον ταχύπλοου που είχαν βομβαρδίσει ήδη, για να αποτελειώσουν δυο επιζώντες. Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ επικρίνεται ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σε εκείνο το πλήγμα σε διεθνή ύδατα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, σκοτώθηκαν συνολικά 11 άνθρωποι.

Νωρίτερα χθες ο Τζιμ Χάιμς, δημοκρατικός βουλευτής, τόνισε πως το δεύτερο πλήγμα σκότωσε «ναυαγούς» ναυτικούς, αφού εξέτασε βίντεο που παραδόθηκε από το Πεντάγωνο σε μέλη του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post ο υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ είχε διατάξει να εξοντωθούν όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος, γεγονός που οδήγησε τους στρατιωτικούς να το πλήξουν για δεύτερη φορά.

«Η διαταγή ήταν να σκοτώσουμε τους πάντες», εξήγησε πηγή της εφημερίδας.

Ο Λευκός Οίκος ωστόσο διέψευσε πως είχε δοθεί τέτοια διαταγή, διαβεβαιώνοντας πως ήταν ο ναύαρχος Φρανκ Μπράντλεϊ, ο επικεφαλής της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων (SOCOM) των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αυτός που διέταξε το επαναληπτικό πλήγμα.

Ο κ. Χάιμς επιβεβαίωσε το στοιχείο αυτό χθες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπου The Hill.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου