ΗΠΑ: Έρευνα για βομβαρδισμό στη Συρία με θύματα αμάχους διέταξε ο Υπουργός Άμυνας

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η εφημερίδα «The New York Times» ανέφερε ότι μία επιδρομή των ΗΠΑ στο Μπαγκούζ της Συρίας προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 64 γυναικών και παιδιών

ΗΠΑ - Λόιντ Όστιν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διέταξε έναν στρατηγό να επανεξετάσει τις συνθήκες ενός βομβαρδισμού στη Συρία το 2019, ο οποίος προκάλεσε απώλειες μεταξύ αμάχων, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στρατηγός Μάικλ Γκάρετ, που ηγείται της Διοίκησης των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων, έχει διορία ενενήντα ημερών από τον Λόιντ Όστιν προκειμένου να ολοκληρώσει μία επανεξέταση της επίθεσης, που είχε ως συνέπεια το θάνατο αμάχων, για το αν τηρήθηκαν οι νόμοι του πολέμου και αρχεία.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η εφημερίδα «The New York Times» ανέφερε ότι μία επιδρομή των ΗΠΑ στο Μπαγκούζ της Συρίας προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 64 γυναικών και παιδιών στη διάρκεια της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ