ΗΠΑ: «Κλείδωσαν» οι επόμενοι στόχοι – Έρχονται μαζικές επιδρομές σε Ιράκ και Συρία

Οι ΗΠΑ ενέκριναν σχέδια για πολυήμερες επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον πολλών στόχων, κυρίως εγκαταστάσεων που υπάρχουν φιλοϊρανικές οργανώσεις, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS News σήμερα Πέμπτη, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι είχε αποφασίσει πώς να απαντήσει στην επίθεση με drone στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία αυτή την εβδομάδα, που σκότωσε τρία μέλη του αμερικανικού στρατού και τραυμάτισε περισσότερους από 40 στρατιώτες. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απάντηση των ΗΠΑ «θα μπορούσε να είναι πολυεπίπεδη, να έρθει σε στάδια και να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου».

Στην αναφορά του, το CBS δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το τι σήμαινε η έγκριση των ΗΠΑ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τα χτυπήματα.

Η επίθεση με drone ήταν το πρώτο φονικό χτύπημα κατά των αμερικανικών δυνάμεων από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας τον Οκτώβριο, και σηματοδότησε την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν να «τιμωρήσουν» τις οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν για τις επιθέσεις τους, χωρίς όμως να πυροδοτήσουν έναν ευρύτερο πόλεμο.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters