ΗΠΑ: «Παραγωγικές» οι συνομιλίες στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ και τον Λίβανο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο φιλοξένησε στρατιωτικές αντιπροσωπείες από το Ισραήλ και τον Λίβανο, σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των χωρών.

ΗΠΑ - Ισραήλ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαιρέτισε τις «παραγωγικές» – όπως υποστήριξε – συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ και τον Λίβανο, οι οποίες διεξήχθησαν χθες Παρασκευή στο Πεντάγωνο και ήταν οι πρώτες ανάλογες εδώ και δεκαετίες.

«Σήμερα στο Πεντάγωνο, φιλοξένησα στρατιωτικές αντιπροσωπείες από το Ισραήλ και τον Λίβανο, σχετικά με ζητήματα ασφαλείας» που αφορούν τις «συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των χωρών τους», ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Έλντριτζ Κόλμπι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, κάνοντας λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες ενόψει του νέου γύρου επαφών την επόμενη εβδομάδα.

Ο Κόλμπι δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην υποτιθέμενη εκεχειρία στον Λίβανο, όπου οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Χθες Παρασκευή, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων σε τρεις πόλεις στην περιοχή της Τύρου στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Προειδοποιήσεις στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο των χωρών του Κόλπου

Ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) επανέφερε και αυστηροποίησε σήμερα (14.07.2026) τις προειδοποιήσεις του προς αεροπορικές εταιρείες...