OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Πεδίο μάχης» στο Καπιτώλιο – Επιστρατεύτηκε η Εθνοφυλακή για τα επεισόδια [pics,vid]

06/01/2021 - 22:59
ΗΠΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστρατεύτηκε η Εθνοφυλακή για να σβήσει η «φωτιά» που άναψε στην «καρδιά» των ΗΠΑ.

Αστυνομικοί τραβούν όπλα στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους και τα όσα ζουν απόψε οι ΗΠΑ είναι πρωτόγνωρα. Πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου, με τις εικόνες που έρχονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, να μην θυμίζουν σε τίποτα την ηγέτιδα δύναμη του ελεύθερου δυτικού κόσμου.

“Οι φρουροί ασφαλείας και η αστυνομία στο Κάπιτολ Χιλ έβγαλαν τα όπλα τους, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εισβάλουν”, έγραψε στο Twitter ο βουλετής Νταν Κίλντι, ενώ νωρίτερα ο μεγιστάνας και ηττηθείς στις αμερικανικές εκλογές είχε… βάλει το χεράκι του για όσα θλιβερά ακολούθησαν.

Το «ντου» στο Καπιτώλιο, το ξύλο με τις αστυνομικές δυνάμεις, τον τραυματισμό μιας γυναίκας με πυροβολισμό από έναν αξιωματικό των δυνάμεων επιβολής του νόμου, αλλά και τους πολλούς τραυματίες αστυνομικούς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στιγμιότυπα από την εισβολλή

Αρκεί να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εισβάλλει κάποιος στο Καπιτώλιο από όταν μπήκαν οι βετεράνο το 1840!

Βουλευτές δήλωσαν πως έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου μετά την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

“Η αστυνομία μας ζήτησε να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες επειδή υπήρξε ρίψη δακρυγόνων στη Ροτόντα”, έγραψε σε tweet του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς. “Μας δόθηκε εντολή να ξαπλώσουμε στο έδαφος και να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες “, πρόσθεσε ο Κίλντι.

Και οι εικόνες ήταν σαν αυτές…

    

Επιστρατεύθηκε η Εθνική Φρουρά

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε ένα αίτημα αξιωματούχων της Πόλης της Ουάσινγκτον να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Washington Post. Το CNN, ωστόσο, μετέδωσε πως δυνάμεις της Εθνοφυλακής από Μέριλαντ και Βιρτζίνια βρίσκονται καθ’ οδόν για το σημείο.

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στέλνονται στο Καπιτώλιο μαζί ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε επίσης μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του θα στείλει 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας.

Το χρονικό των πρωτοφανών επεισοδίων στις ΗΠΑ

Τα όσα συμβαίνουν εδώ και περίπου δύο ώρες στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον δεν έχουν προηγούμενο, με τους υποστηρικτές του Ντοναλντ Τραμπ να ξεσπούν σε επεισόδια και να έχουν εισβάλλει (!) στο Καπιτώλιο, την ώρα δε που ο Μάικ Πενς «αδειάζει» τον μεγιστάνα και δηλώνει πως θα αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν.

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, ενώ αμέσως μετά… μπήκαν και μέσα στο Καπιτώλιο, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τα μέλη του Κογκρέσου πήραν εντολές να βρουν καταφύγιο όπου μπορούν, ακόμα και κάτω από τα καθίσματα (!) ενώ στον εξωτερικό χώρο αναπτύσσονται συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι!

Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και ήδη κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν μια γυναίκα να είναι βαριά τραυματισμένη και να μεταφέρεται αιμόφυρτη και σε φορείο από το Καπιτώλιο.

 

BREAKING: Woman rushed out of Capitol building on a stretcher, "covered in blood" pic.twitter.com/IKmMmHNyZC

— Meet the Press (@MeetThePress) January 6, 2021

Οι εισβολείς έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα της Ολομέλειας, χτυπούν άλλες πόρτες για να πάνε ακόμη βαθύτερα και τα όσα ζουν οι ΗΠΑ απόψε είναι σοκαριστικά.

Μπήκαν στην Γερουσία!

Protestors have entered the Capitol. pic.twitter.com/dzaDGn5MoC

— Jazmine Ulloa (@jazmineulloa) January 6, 2021

I know the coup attempt won’t succeed, but it is quite shocking that it has gone this far. And I say that as someone old enough to remember the Ceaușescu coup. https://t.co/bcEPbjbdt7

— Dorothy Lobel King (@DLVLK) January 6, 2021

Ξύλο με αστυνομικούς στο Καπιτώλιο

#BREAKING: stunning video coming out of the #US #Capitol. Capitol Police are engaging directly with demonstrators from within the Capitol itself.
pic.twitter.com/HTs0sdt3jy

— Prof. Steve Hanke (@steve_hanke) January 6, 2021

Protesters have breached the Capitol. They’re outside the Senate chamber pic.twitter.com/I021tKliUD

— Igor Bobic (@igorbobic) January 6, 2021

Με πληροφορίες από: Newsit 

Tags: ΗΠΑΚΑΠΙΤΩΛΙΟΜΠΑΙΝΤΕΝΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

27/12/2025 - 10:55
Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

27/12/2025 - 10:22
Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

27/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Οι μεγάλες νίκες στον τομέα της Υγείας: Τα επιστημονικά επιτεύγματα και η τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert